Escharen

Esters Welzijn start met ‘Samen Eten’ in Escharen

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ESCHAREN - Vrijdagavond 7 september is het zover; inwoners van Escharen zijn dan welkom voor de eerste gezamenlijke maaltijd in het Dorpshuus. Een mooie gelegenheid om dorpsgenoten te ontmoeten onder het genot van een smakelijke maaltijd. Waarbij de één kan aanschuiven om zich eens keer lekker te laten verwennen en de ander het leuk vindt om als vrijwilliger zijn/haar dorpsgenoten te verwennen. (foto: Matt Gerrits)

Uit een onlangs gehouden enquête werd duidelijk dat er in Escharen voldoende belangstelling is om ééns in de maand gezamenlijk te eten en dat er voldoende vrijwilligers zijn om dit mogelijk te maken. Daarop heeft een vrijwilligersgroep zich gedegen voorbereid. Zo is er een bezoek gebracht aan Gassel waar een soortgelijk initiatief succesvol is.

"De Brouwketel gaat de maaltijden verzorgen omdat de keuken van het Dorpshuus nog niet geschikt is om zelf te koken", vertelt Friede Simmes, bestuurslid van Esters Welzijn. "Met de vrijwilligers van Esters Welzijn is een 'proefmaaltijd' gehouden. Zo sneed het mes mooi aan twee kanten; de vrijwilligers konden nu eens verwend worden en de voorbereidingsgroep kon al een keertje oefenen. Het was een geslaagde bijeenkomst en de Brouwketel kreeg complimenten voor het smakelijke eten. Kortom, Escharen is er klaar voor!"

Alle Escharenaren hebben een brief met uitleg over ‘Samen eten’ in de bus gekregen. ‘Samen eten’ is iedere eerste vrijdag van de maand. De kosten voor het mee-eten zijn 10 euro. Vanaf 5 uur zijn deelnemers welkom en om half 6 start de maaltijd. Op verzoek wordt voor vervoer gezorgd. Opgeven kan via Esters Welzijn, 06-82169393. Of door het antwoordstrookje tijdens het Esters Uurke, iedere woensdag tussen 10 en 12 uur in het Dorpshuus, in ‘De Pan’ te doen. Wil je als vrijwilliger meedoen dan kun je dit ook telefonisch doorgeven aan Esters Welzijn en wordt er contact met je opgenomen.

Esters Welzijn hoopt op een goede opkomst van jong en oud, gezinnen en alleenstaanden. "Een mooie gelegenheid om op een gezellige manier met je mede dorpsbewoners in contact te komen."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties