Escharen

Esters Heem 27 januari op herhaling met film over Escharen uit 1967

Door Herman Peters

ESCHAREN - Op 27 januari draait in het Dorpshuus om 11 uur de film over Esterse mensen en taferelen uit 1967. Het Dorpshuus is open vanaf 10.30 uur. 'Wegens succes geprolongeerd' had ook de kop kunnen zijn. Voor 2 euro per persoon kunt u de één uur durende film kijken. Kinderen (tot 18 jaar) mogen gratis mee.

Een volle filmzaal op 28 oktober 2018.

Op 28 oktober 2018 zagen al zo'n 275 mensen deze film. "Zeer positieve reacties waren ons deel", vertelt Herman Peters namens Esters Heem. "Velen hebben ons later laten weten: “ik kon niet op die dag en ik wil de film graag zien”. Daarom heeft de werkgroep 'Nostalgisch Esteren' van Esters Heem besloten de film op 27 januari om 11 uur opnieuw te vertonen. Ook is het boekwerkje Historische wandeling door Escharen herdrukt en te koop. De koffie staat klaar in het Dorpshuus. Na de film kunt u tot 13 uur napraten en foto's kijken."

In de gedigitaliseerde en opgepimpte film uit 1967 komen heel veel Esterse koppen voorbij. Esters Heem doet er alles aan om via ondertiteling zoveel mogelijk mensen te doen herkennen. Er is immers sinds 1967 de tijd van enkele geslachten verstreken. Na het vertonen van de film op 28 oktober hebben bezoekers al diverse namen doorgegeven die Esters Heem nog niet kende: gesprekken met als thema “wette nog” leverden dus concrete resultaten.

Nostalgisch Esteren
Het boekje Historische wandeling door Escharen is herdrukt en op 27 januari voor 7,50 (kostprijs) te koop. In 50 in kleurendruk uitgevoerde pagina's wordt u met foto's en korte tekst meegenomen door 100 jaar dorpskern Escharen. Deze 50 afbeeldingen waren verspreid door de dorpskern op 28 oktober ter plekke te zien: dat is nu niet het geval. Herman Peters: "Het boekje blijkt zeer de moeite waard en de 200 exemplaren die voor 28 oktober waren gedrukt, waren een week later uitverkocht. Door de beperkte oplage is de herdruk nu duurder dan de speciale prijs voor 28 oktober; dan nog vinden wij ruim 50 kleurenprints op luxe papier in boekvorm, voor 7,50 zeker te verdedigen."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties