Escharen

Miranda Grim start hondentrainingscentrum in Escharen

'Elk mens is uniek, elke hond is uniek'

Door Freddy Klooté

ESCHAREN - Miranda Grim-van der Wijst is geboren in Nijmegen en daarna snel weer naar Reek teruggegaan: “Daar ben ik opgegroeid. Naar de basisschool gegaan. Mijn vader was jager en van jongs af aan ben ik gefascineerd door honden. Ik ging naar Regina Pacis in Grave en vandaar naar de Opleiding Verpleegkundige in Nijmegen. In mijn achterhoofd bleven de honden dartelen. Maar ik maakte de opleiding af en ging in de verpleging werken. Voornamelijk binnenwerk. En ik ben een buitenmens. En gek op honden. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en heb de richting van mijn hart gevolgd. Ik ging naar de opleiding voor kynologisch instructeur in Zaltbommel en Maarsbergen. Ik leerde er met gretigheid alles over honden: anatomie, gedrag en voeding. Alles gericht op training. Met niet alleen veel over de honden, maar ook een heleboel over hun baasjes”. Miranda Grim heeft inmiddels 24 jaar ervaring opgedaan in het trainen van honden op een hondenschool in de regio. Ze is getrouwd met Sjon. Samen hebben ze twee kinderen. Haar grote droom, een eigen hondentrainingscentrum, Dogs-Time, is in vervulling gegaan. In Escharen. Aan de Wijnruimerweg 1. (foto's: Veerle Koninkx)

Miranda is van het type “razend-enthousiast”. Voordat ik het weet zit ik midden tussen de honden. Dus moet ik haar even aan de lijn houden. Daar kan ze wel om lachen, want ook vrolijkheid hoort bij haar. We beginnen bij het begin: “Wie een hond wil, moet zich goed laten voorlichten door iemand die er verstand van heeft. Doe vooral geen impulsaankoop. Weet wat je koopt en ook wat je ermee wilt gaan doen. . Er zijn zoveel verschillende honden. Zoals er ook zoveel verschillende mensen zijn. Bovendien is iedere situatie ook uniek”. Bij de opvoeding of training van de hond kan Miranda hulp bieden: “Ik kijk wat een hond kan en niet wat een hond niet kan. Ik kijk hoe een baasje met zijn hond omgaat en omgekeerd. Er is altijd een wisselwerking”.

De training van honden kan al beginnen als de puppy acht weken jong is: “Vanaf het moment dat een puppy bij iemand in huis komt, begint ook het socialisatieproces. In de eerste vier maanden leert een puppy heel snel. Dit is een goede periode om met een juiste begeleiding te beginnen”. Miranda verzorgt een puppytraining van vier lessen van 45 minuten. In die lessen komen allerlei basisoefeningen aan bod: zitten en lopen, meelopen aan de lijn, het ontmoeten van andere honden, enz. En zo heeft ze trainingen voor diverse leeftijden. Op haar fraaie website www.dogs-time.nl kunt u alle details vinden.

Trainingen op maat
“Het doel van de trainingen is dat uw hond een maatschappijwaardig gezinslid wordt. Dat klinkt misschien wat hoogdravend, maar iedereen wil graag een gezellige, goed luisterende, sociale hond. Een hond waar u een goede band mee heeft. Een training bij mij kan u daarbij helpen. Ik geef trainingen die bij uw hond passen. Met persoonlijke aandacht. In kleine groepjes. Een positieve trainingsmethode, waarbij goed gedrag wordt beloond en negatief gedrag wordt genegeerd. Alles met de bedoeling dat u uw hond op een respectvolle, positieve, maar ook leuke manier opvoedt”. Miranda beschikt aan de Wijnruimerweg over een buitenruimte van zo’n 1400 m2. Bij slecht weer kan ze uitwijken naar een grote binnenruimte.

Miranda geeft de tip om vooral niet te wachten tot zich problemen voordoen: “Als uw hond te vaak hevig uitvalt naar anderen, niet wil luisteren, steeds aan de lijn trekt of pubertijdsproblemen heeft, dan kunt u bij mij terecht. Ik heb de ervaring om te laten zien hoe het op een positieve manier ook anders kan. U hoeft overigens niet alleen bij problemen te komen. Ook gewoon lekker komen trainen en uw hond zien groeien is keileuk. Je kunt komen met jachthonden, reddingshonden of huishonden. Mijn insteek is altijd positief”.

Als ik Miranda om haar sterke punten vraag, hoef ik eigenlijk niet eens op het antwoord te wachten. Tijdens het gesprek heb ik ze al ontdekt: “Ik heb kennis en ervaring, ik ben altijd eerlijk en duidelijk en ik kan mensen en honden op een positieve manier motiveren.

Kijk voor meer informatie en lestijden op www.dogs-time.nl, bel naar 06-39691969 of mail naar info@dogs-time.nl. Op 19 mei is er een open dag.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties