Escharen

Dorpshuus Escharen is weer open

Door Edwin van Kraaij

ESCHAREN - In het afgelopen half jaar is er hard gewerkt om de gemeenschapsaccommodatie in Escharen volledig te verbouwen. Het was de bedoeling om ’t Dorpshuus tijdens de verbouwing open te laten blijven, maar door de coronamaatregelen was dit niet mogelijk. Sinds 24 augustus is ’t Dorpshuus, met inachtneming van de coronarichtlijnen, weer in gebruik en vrijdag 18 september werd het gebouw in het bijzijn van enkele genodigden officieel geopend. (foto: Matt Gerrits)

Peter Kempen (links) en Piet Michiels van de beheerstichting gaven wethouder Anja Henisch een rondleiding door het vernieuwde Dorpshuus. (foto: Matt Gerrits)

De beheerstichting, die sinds 2017 actief is, is blij met het resultaat van de verbouwing. "We hopen dat het vernieuwde dorpshuis weer een huis van het dorp gaat worden waar verenigingen weer actief kunnen zijn en dorpsbewoners elkaar kunnen ontmoeten", zegt Edwin van Kraaij namens de stichting.

De verbouwing, die financieel mogelijk is gemaakt door de gemeente Grave en subsidiegelden van de Rabobank, het VSB fonds en het Oranjefonds, is uitgevoerd door aannemersbedrijf Van der Horst uit Mill, electrotechnisch bureau Nabuurs uit Boxmeer, Van Haren Installaties uit Cuijk en PrimeTime Eventtechniek en inrichting. Edwin van Kraaij: "Ook is er een aantal Esterse bedrijven die hun deskundige hulp hebben gegeven. Al met al hebben vrijwilligers maar liefst 1130 uur in de verbouwing gestoken, waarvoor we hen veel dank verschuldigd zijn."

In het vernieuwde Dorpshuus vinden bezoekers een professionele keuken, een vaste biljartopstelling, meer toiletten, een prachtige nieuwe bar, sfeervolle kleuren op de wanden, in elke pui openslaande terrasdeuren, een terras met sfeervolle zitjes en parasols, een nieuwe geluidsinstallatie en een aanpassing aan de verlichtingsinstallatie (energiezuiniger en met mogelijkheden tot wisselende sfeerverlichting, red.).
Binnenkort worden alle vaste vrijwillige medewerkers in ’t Dorpshuus uitgenodigd voor uitleg en informatie over het gebruik. Edwin: "Wij hopen iedereen snel weer terug te zien in ’t Dorpshuus, natuurlijk met inachtneming van de coronarichtlijnen."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties