Escharen

Schoon water essentieel voor gevarieerde visstand

Doe mee aan vissenonderzoek Hooge Raam

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ESCHAREN/LANGENBOOM - Waterschap Aa en Maas, provincie Noord-Brabant en Stichting RAVON (Reptielen, Amfibieën en Vissen Onderzoek Nederland) zetten zich in voor schoon water en een gevarieerde visstand in sloten en beken. Zij werken samen met onder meer agrarische natuurverenigingen, hengelsportverenigingen en natuurorganisaties om die doelen te realiseren. Zaterdag 19 mei kunnen belangstellenden dat met eigen ogen zien in de Hooge Raam tussen Langenboom en Escharen.

De variatie in vogels en zoogdieren zegt veel over de kwaliteit van hun leefomgeving. Vissen leiden veelal een verborgen bestaan, maar een gevarieerde visstand zegt veel over de kwaliteit van het water. Dat is belangrijke informatie voor Aa en Maas en RAVON. Tijdens de visexcursie van 19 mei in de Hooge Raam laten de organisaties belangstellenden zien hoe zij onderzoek doen naar de visstand in sloten en beken.

‘Vissenjacht’
Voor belangstellenden bestaat een mogelijkheid om met een professioneel schepnet en een waadpak op ‘jacht te gaan’ naar vis. Het doel is om zoveel mogelijk soorten te vangen. In de sloten en beken leven verschillende vissoorten waaronder; stekelbaarsjes, rivierdonderpad, het bermpje, bittervoorn, riviergrondel en kleine modderkruiper. De uitkomsten van het onderzoek gebruiken Waterschap Aa en Maas en RAVON om de mogelijkheden voor vissen binnen het watersysteem te verbeteren.

Locatie en aanmelden
Iedereen is van harte welkom. Deelname is gratis en bijzondere kennis van vissen is niet nodig. De expeditie start op 19 mei om 10 uur en is rond 15.30 uur afgelopen. Heb je belangstelling? Mail dan vóór 17 mei je naam, adres en contactgegevens naar Mick Vos van Stichting RAVON via m.vos@ravon.nl. Belangstellenden ontvangen meer informatie over het programma en de locatie.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties