Escharen

Jordy Hurkens, meevoetballende spits van Estria

‘Dit wordt een schitterende competitie’

Door Freddy Klooté

Jordy Hurkens, een leuke gast. Extravert. Een brede glimlach. Spits die ook meevoetbalt. Vorig seizoen goed voor 17 doelpunten: “Die heb ik vooral in de eerste competitiehelft gescoord”. Iemand die zijn eigen sterke en zwakke punten kent. Een familieman, die het voetbal met de paplepel kreeg ingegoten: “Mijn vader heeft ook jarenlang gevoetbald. Als laatste man bij Hapse Boys en Estria. Vorig jaar was hij assistent van onze trainer Ivo Rossen. Geen wonder dat mijn broer ook voetbalt. Bij Estria natuurlijk. Op het middenveld. Ik kijk met plezier terug naar het vorig seizoen. Ons kampioensjaar. Met een geweldige start, daarna even wat puntjes verloren, maar het toen mooi afgemaakt”. (foto’s: Matt Gerrits)

“Ik ben geboren in Nijmegen, maar weer snel naar huis gegaan. Dat stond in Haps. Op mijn vijfde zijn we naar Escharen verhuisd, waar ik een jaar later bij Estria ging voetballen. Na de Ester en het Merletcollege heb ik op het ROC Nijmegen een sportopleiding gevolgd. Daar heb ik niets mee gedaan, want ik ben bij Volker Wessels Telecom gaan werken. Daar werkt zowat mijn hele familie. Mijn opa had vroeger een bedrijf dat door Volker Wessels is overgenomen”.

Bij Estria begon ik bij de F’jes. En zo heb ik alle teams tot en met het eerste doorlopen. Met hoogte- en dieptepunten. Vervelend was de promotiewedstrijd tegen Heijen die we verloren. Nog erger vond ik de degradatie van twee jaar geleden. Via de nacompetitie. We zaten met drie teams in de poule. Wij speelden als eerste de twee wedstrijden. De andere twee clubs hadden in de laatste wedstrijd aan één punt genoeg. Dus werd dat een gelijkspel. Balen was dat. Dus terug naar de vijfde klasse. We begonnen als favoriet en dat maakte het al wat lastiger. Maar we hadden Ivo Rossen erbij, als speler-trainer. En dat maakte ons een compleet team. Hij vulde de ervaring in die wij misten. Dus werden we vrij makkelijk kampioen. Komend seizoen zitten we in de vierde klasse met allemaal teams uit de buurt. Dat maakt het natuurlijk geweldig. Meer mensen langs de lijn, dat motiveert je extra. De sfeer is dan leuker en dat geeft je een extra boost”. Jordy is een enthousiaste prater en geniet al op voorhand: “Estria is een gezellige club waar het altijd druk is langs de lijn. Veel mensen uit het dorp leven voor het voetbal. Er wordt veel over gepraat. Met natuurlijk mensen die het beter weten”. Jordy schiet keihard in de lach: “En dat hoort erbij. Estria is een stabiele, nette club met de financiën op orde. Het bestuur heeft zijn zaakjes goed voor elkaar”.

2018/2019
“Ik hoorde van Edwin van Kraaij dat we in de vierde klasse nooit hoger dan de vierde plaats zijn geëindigd. Dus dat willen we volgend seizoen zeker bereiken. Trainer Ivo wil natuurlijk kampioen worden. Ik hoop dat we een periodetitel pakken. We hebben een homogeen team. Voetballen al een tijdje samen. Ik voetbal samen met mijn broer Roy en mijn schoonbroer Thomas Paters. De sfeer is prima. We trainen twee keer per week. We zijn al begin augustus begonnen met conditietraining. Bij Ivo gaat de training altijd door. Kunnen we door slecht weer niet op het veld dan gaan we bootcampen of in de zaal.. Maar getraind zal er worden”.

Jordy is linksbenig: “Van jongs af aan heb ik in de spits gespeeld. Het scoren blijft natuurlijk leuk. Daar doe je het voor als spits. Maar daar wordt je ook op afgerekend. Al speel je nog zo’n goeie wedstrijd, als spits hoor je te scoren. Ik ben een meevoetballende spits. Zou ook op 10 kunnen spelen. Ik kan makkelijk een mannetje passeren. Scoren doe ik meestal uit een actie. Koppen is niet mijn sterkste punt. Dus neem ik vaak de corners of ga bij de keeper staan. Beetje onrust zaaien. Ik ben balvast, maar niet een spits die het laatste zetje geeft. Technisch kan ik mijn mannetje wel staan”.

Jordy Hurkens is Estria altijd trouw gebleven. Trouw is ook een kenmerk van hem. Daarom gaat hij binnenkort samenwonen met Lisanne Paters, het zusje van Thomas uit het eerste. Ook iets met voetbal te maken? Jordy, trots: “Lisanne speelt bij de Dames 1 van Estria”. 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties