Escharen

Fietsroute tussen locaties in regio

Dag van de minibieb op zaterdag 19 september

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REGIO - Zaterdag 19 september vindt voor het eerste de landelijke dag van de minibieb plaats. In deze regio vind je op meerdere plekken in diverse dorpen een mini- of straatbieb. De initiatiefnemers daarvan hebben de handen ineengeslagen om hier aandacht voor te vragen. Op verschillende locaties worden tussen 10 en 16 uur leuke activiteiten gehouden, zoals voorlezen en boeken ruilen.

Een minibieb is een (kleine) kast waar iedereen uit de buurt gratis boeken kan ruilen, meenemen en doneren. Soms staan er ook andere materialen, zoals puzzels, spelletjes, tijdschriften, strips, cd's en dvd's.

In deze regio vind je op meerdere plekken een minibieb. Denk onder meer aan Minibieb Velp, Minibieb Dorpstraat Langenboom, Het Esters Biebke in Escharen, de Reekse straatbieb, minibieb Voederheil in Zeeland, de plantenbieb in Grave en Bieb-po-wagen De Prins in Gassel. De deelnemende minibiebs organiseren allemaal iets voor 19 september. Tussen deze locaties is een fietsroute gemaakt van ongeveer 34 kilometer. Die vind je op https://tinyurl.com/minibiebroute. Je kunt je tocht eventueel uitbreiden door ook een bezoek te brengen aan minibieb Oventje, het Boekenstation in Beers en/of minibieb Nistelrode.

Wil je weten wat waar te doen is? Kijk dan op de facebookpagina van de bewuste minibieb of bezoek www.dagvandeminibieb.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties