Buiten de Europese Unie Nederlandse tv-programma's kijken

Door Robin Kooij van VPN

Na een lange vakantiedag willen we toch even ontspannen met onze favoriete tv-programma's. Zelfs in het buitenland ontkomen we er vaak niet aan. Je gaat zitten met je tablet of laptop en opent je favoriete tv-app. Maar dan verschijnt de foutmelding: Dit programma is niet beschikbaar buiten de Europese Unie. Vrijwel iedereen die wel eens buiten de Europese Unie (EU) op vakantie gaat heeft er wel eens last van: Geblokkeerde tv-programma's! Waarom kan je Nederlandse streamingdiensten zoals Ziggo Go buiten Europa niet bekijken? En hoe omzeil je deze blokkades?

Waarom blokkeren TV apps buiten de Europese Unie?
Nederlandse tv-apps zoals Ziggo Go, KPN ITV en NLZiet mogen geen Nederlandse tv-programma's buiten Europa uitzenden. Dat heeft te maken met uitzendrechten die door tv-zenders en omroepen worden aangekocht. Die uitzendrechten zijn alleen geldig voor een bepaald gebied, bijvoorbeeld Nederland of de Europese Unie. Buiten dat gebied mag de omroep of tv-zender het betreffende programma niet uitzenden.

Om te voorkomen dat programma's buiten het gebied uitgezonden worden controleert de tv-app de locatie van de gebruiker. Elke keer dat de gebruiker de uitzending wil afspelen controleert de tv-app het IP-adres. Als het een IP-adres buiten Europa is blokkeert de app totdat de gebruiker de app opent met een IP-adres binnen de EU.

Tegenwoordig is je IP-adres veranderen kinderspel. Met allerlei VPN apps kan men binnen enkele seconden het IP-adres veranderen. Daardoor is de tv-app inclusief alle uitzendingen weer gewoon beschikbaar alsof je in Nederland bent.

Zo omzeil je de tv-blokkade met een VPN
De drie dingen die je altijd nodig hebt om Nederlandse tv buiten de EU te kijken: Een apparaat om op te kijken zoals je tablet, smartphone of laptop. Het abonnement op de tv-dienst zoals Ziggo, KPN of NLZiet. En tot slot een VPN-account.

Benodigdheden
Als het goed is heb je de eerste twee zaken al. Het vinden van een goede VPN is wat lastiger omdat tv-aanbieders deze vaak blokkeren. Daarom is het belangrijk om een VPN te vinden die goed werkt met Nederlandse tv-apps. Hier kan je een overzicht bekijken van de beste VPN's voor Nederlandse tv-programma's.

VPN-account kopen en instellen
Via de website van diverse VPN-providers kan je makkelijk en snel een proefabonnement afsluiten. Als het niet bevalt of gewoon niet werkt krijg je gewoon je geld terug. Kies daarom altijd voor een betrouwbare VPN-provider waarbij je je geld terug kan krijgen, bijvoorbeeld via ExpressVPN die je een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie geeft.

Na het aanmaken van je VPN-profiel kan je de app downloaden en inloggen. Na het inloggen moet je met de juiste serverlocatie verbinding maken. Dat is de belangrijkste stap van het hele proces. Als je de verkeerde serverlocatie kiest krijg je niet het juiste IP-adres en werkt het alsnog niet.

In de VPN app kies je om verbinding te maken met de Nederlandse serverlocatie. De app maakt dan verbinding. Als de verbinding gemaakt is kan je de tv-app weer openen. Heb je alles goed gedaan, dan kan je de Nederlandse tv app nu overal ter wereld bekijken. Zo lang de VPN-verbinding tot stand blijft heb je een Nederlands IP-adres.

Na het kijken van je favoriete programma kan je de VPN-verbinding gewoon weer verbreken. Je hebt dan de normale internetverbinding weer terug.

Kost een VPN geld?
Een goede VPN kost altijd geld. Net zoals andere producten kan je er bij gratis varianten vanuit gaan dat jijzelf het product bent. Gratis VPN-providers bespioneren je surfgedrag en er zijn zelfs aanbieders die je gegevens doorverkopen of jou zelfs aftappen. Hier kan je een overzicht van de beste VPN providers vinden.

Is de tv-app nu gratis?
Nee, je hebt gewoon een abonnement op je tv-app zoals Ziggo Go, NLZiet of KPN ITV nodig. Een VPN verandert alleen het IP-adres.

|Doorsturen

HarryP

2019-08-12 11:08:41

VPN heeft geen nut. De providers herkennen tegenwoordig ook de ip-adressen van de VPN-servers en zullen toegang gaan blokkeren. Netflix doet dit al langer. Andere providers zullen wel het voorbeeld volgen en dezelfde lijst met bekende ip-adressen van VPN-Providers gaan gebruiken. Zoek een VPN-provider die 'dedicated'-ip-adressen aan kan bieden.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties