Escharen

Blokfluitlessen bij Muziekvereniging Eendracht in Escharen

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ESCHAREN - Houd je van muziek en zou je graag zelf een instrument willen bespelen? Geef je dan op voor blokfluitlessen bij Muziekvereniging Eendracht in Escharen. Met blokfluiten leer je spelenderwijs noten lezen, spelen met klanken en ritmes en samen muziek maken. Dat is een goede basis voor als je daarna een ander muziekinstrument wilt spelen.

Na de herfstvakantie beginnen de blokfluitlessen van dit seizoen weer in Escharen, mits de Corona-maatregelen dit toelaten. Toon van der Linden is de muziekdocent en de lesdagen en -tijden worden in overleg bepaald. De blokfluitopleiding is bedoeld voor alle kinderen vanaf groep 4.
De lessen worden gegeven in groepsverband. De kosten voor 20 lessen van circa 60 minuten (afhankelijk van de groepsgrootte) zijn 100 euro per leerling. Het is de bedoeling dat je zelf voor een blokfluit zorgt en het lesboek aanschaft. Je kunt het materiaal ook via de muziekvereniging kopen.
De totale basiscursus Voorbereidend Instrumentaal Onderwijs bestaat uit 2 seizoenen van 20 lessen, die gegeven worden van oktober tot april. Nadat je de eerste 20 lessen hebt afgerond, volgt er een mini-examen en na het tweede blok in het tweede seizoen sluit je de basiscursus VIO af.
Gedurende de lesblokken worden gewoonlijk optredens verzorgd voor ouders en overige familie, waarbij je hen kunt laten horen wat je allemaal al kunt spelen. Aan het eind van het seizoen maak je een keer een repetitie mee van het orkest van de muziekvereniging. Zo kun je al jong ervaren hoe leuk het is om samen met elkaar muziek te maken en anderen daarvan te laten genieten. Dit seizoen zal dat afhangen van de omstandigheden omtrent het Coronavirus.

Wil jij of je ouders je opgeven of eerst nog wat meer informatie, dan kun je terecht bij Bram Janssen via muziekopleiding@muziekverenigingeendracht.nl of 0486-475440. Meer informatie over de muziekvereniging staat ook op www.muziekverenigingeendracht.nl. Op deze site staan ook de aanmeldformulieren voor de lessen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties