Escharen

Blokfluitlessen bij Muziekvereniging Eendracht in Escharen

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ESCHAREN - Muziekvereniging Eendracht uit Escharen begint weer met het geven van blokfluitlessen. Je leert spelenderwijs noten lezen, spelen met klanken en ritmes en samen muziek maken. Dat is een goede basis voor als je later een ander muziekinstrument wilt spelen.

De cursus bestaat uit 20 blokfluitlessen. (foto: Maartje Gerrits)

Na de herfstvakantie beginnen de blokfluitlessen in het verenigingsgebouw van de muziekvereniging aan Mr. Bongaardsweg 20 in Escharen. Toon van der Linden is de muziekdocent. De lesdagen en -tijden worden in overleg bepaald. De opleiding is bedoeld voor alle kinderen vanaf groep 4. De lessen worden gegeven in groepsverband. De kosten voor twintig lessen van een uur bedragen 100 euro per leerling. Het is de bedoeling dat je zelf voor een blokfluit en het lesboek zorgt. Het materiaal is ook bij de muziekvereniging te koop.

Voorbereidend Instrumentaal Onderwijs
De totale basiscursus Voorbereidend Instrumentaal Onderwijs bestaat uit twee seizoenen van twintig lessen, die gegeven worden van oktober tot april. Nadat je de eerste twintig lessen hebt afgerond, volgt er een mini-examen en na het tweede blok in het tweede seizoen sluit je de basiscursus VIO af.
Gedurende de lesblokken worden optredens verzorgd voor ouders, broertje/zusje en opa/oma, waarbij je hen kunt laten horen wat je allemaal al kunt spelen. Aan het eind van het seizoen speel je ook een keer mee met het orkest van de muziekvereniging. Zo kun je al jong ervaren hoe leuk het is om samen met elkaar muziek te maken en anderen daarvan te laten genieten.

Geef je zo spoedig mogelijk op voor de blokfluitlessen bij Bram Janssen. Wil je eerst wat meer informatie? Dan kun je ook bij Bram terecht via muziekopleiding@muziekverenigingeendracht.nl of 0486-475440. Meer informatie over de muziekvereniging is te nog vinden op www.muziekverenigingeendracht.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties