Grave

Silvia Thyssen-van der Heyden opvolgster

Erin Quint neemt afscheid als oefentherapeut Cesar in Grave

Door De redactie van Arenalokaal.nl

GRAVE - Erin Quint (rechts op de foto) neemt na 37 jaar afscheid als oefentherapeut Cesar in Grave. Zij heeft in Silvia Thyssen-van der Heyden (links) uit Escharen een opvolgster gevonden.

Erin Quint is oefentherapeut Cesar in hart en ziel. "Na 37 jaar werkzaam te zijn geweest als oefentherapeut Cesar is het tijd om een andere koers te varen. Mijn vader vertelde ooit dat je het beste op je hoogtepunt kunt stoppen en die tijd is nu aangebroken. Ik heb een dubbel gevoel, want het vak is nog steeds enorm leuk, maar ik heb nog zoveel meer plannen”, vertelt Erin.

Erin zou Erin niet zijn, als ze haar praktijk niet met een goed gevoel achter zou laten. Ze ging dan ook actief op zoek naar opvolging. "Oefentherapie Cesar is een te mooi vak om te laten verdwijnen”, vindt Erin, die een opvolgster heeft gevonden in de persoon van Silvia Thyssen-van der Heyden. Silvia, eveneens oefentherapeut Cesar, is opgegroeid in Escharen en keert graag terug naar haar roots. "Heerlijk om zo dicht bij huis, waar zoveel herinneringen liggen, te kunnen gaan werken”, zegt Silvia.

Liefde voor het vak
Net als Erin straalt Silvia de liefde uit voor haar vak. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring als oefentherapeut. "Het vak is in de loop van de jaren sterk geëvolueerd, maar de visie is niet veranderd”, geeft ze aan. "Oefentherapeuten kijken altijd naar het totaalbeeld. Ontstane klachten kunnen in stand gehouden worden door verschillende factoren. We proberen op zoek te gaan naar de oorzaak van de klacht. De houding en beweging staan altijd centraal. Het adempatroon en de spierspanning worden bij de behandeling betrokken. Net zoals de balans tussen de belasting en belastbaarheid. Oefentherapeuten stimuleren de zelfwerkzaamheid en richten zich op de bevordering van de zelfredzaamheid van de client.” Silvia is afgestudeerd als oefentherapeut Cesar en heeft veel bij- en nascholingen gevolgd op het gebied van chronische pijn, ademproblematiek, slaapproblematiek en kinderoefentherapie. Momenteel is ze bezig met de opleiding voor Psychosomatisch Oefentherapeut, een volgende verdieping in haar vak.

Voor welke klachten?
Silvia: "Oefentherapie is bij uitstek geschikt voor recidiverende (terugkerende) klachten. In de praktijk zien we vaak hoofdpijnklachten, spanningsklachten, rugklachten, ademproblematiek, bekkenklachten bij zwangerschap, slaapproblemen, nieuwe knie of heup, onverklaarbare klachten, fibromyalgie en andere chronische pijnklachten voorbij komen. Maar ook kinderen met een verkeerde houding/een scoliose, kyfose of problemen op schrijfgebied kunnen terecht. De diversiteit maakt ons vak zo mooi. Iedere persoon is uniek en samen gaan we op zoek naar een, voor die persoon, optimaal bewegingspatroon. We werken niet met een standaard programma, maar leveren maatwerk. We stellen onszelf altijd de vraag: Wat heeft deze persoon nodig? Waar ligt de eigen kracht?” Silvia hoopt dat ze dezelfde energie en uitstraling kan geven als de mensen gewend zijn van Erin. Vol enthousiasme start ze in november al in de praktijk van Erin. Silvia: "Een goede overdracht is belangrijk. Per 1 januari neem ik de praktijk volledig over. Het mooie is dat ik dan gelijk op een nieuwe locatie start.” Aan de St. Machutusweg in Escharen hoopt Silvia een mooie samenwerking op te bouwen met Fysiotherapiepraktijk Bardoel & Van Lier, om zo nog betere kwaliteit te kunnen bieden aan de cliënten. De juiste zorg onder één dak.

Bedankt
Erin bedankt haar cliënten, de huisartsen en collega's in de omgeving voor de fijne samenwerking. Ze ziet vol vertrouwen de toekomst tegemoet en weet dat ze in Silvia de juiste opvolgster heeft gevonden. Vanaf januari gaat Oefentherapie Grave verder als Oefentherapie Cesar-Gezonder Bewegen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties