Grave

Er staat een paard in de gang bij Catharinahof Grave...

Door Lieke van de Ven

GRAVE – Het duurt nog wel een maand of vijf voordat het carnaval is, maar toch stond bij Catharinahof in Grave op dinsdag 5 oktober al een paard in de gang... Zippie, een zogeheten therapiepaard, ging in het kader van de Week tegen Eenzaamheid langs bij een aantal oudere bewoners van het complex aan de Koninginnedijk. Een verslag van Lieke van de Ven. (foto's: Jesper Oosterlaak)

Zippie komt dinsdagmiddag natuurlijk niet in z'n eentje langs bij de ouderen in Catharinahof. Het paardje wordt begeleid door drie vrijwilligers van Therapiepaard Heesch. Gedurende ongeveer een uur gaat Zippie op verschillende afdelingen langs geweest om een bezoekje te brengen aan de bewoners. Vanaf het moment dat de bewoners en Zippie elkaar ontmoeten, merk je dat zowel het dier als de mensen helemaal tot rust komen. Zo is er een bewoonster die zichtbaar opfleurt tijdens het aaien van het paard. "Ik vind het fijn om haar zo te zien, meestal is ze heel erg op zichzelf”, zegt een van de medewerksters van Catharinahof.

Therapiepaard Heesch werkt op dit moment alleen nog met vrijwilligers. Annouchka, het baasje van Zippie, vertelt dat ze ongeveer één keer in de week met Zippie ergens heen gaat. Dit komt omdat ze niet meer tijd heeft door haar baan. Ze hoopt dat Therapiepaard Heesch ooit een stichting wordt. "Ik wil hier graag mijn werk van maken, dit is namelijk veel leuker dan mijn normale baan.”

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties