Grave

Energiecafé Grave krijgt inspirerend vervolg met Reimar en Leonardo

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Na het eerste Graafse Energiecafé van 18 oktober hebben Gravenaren het initiatief genomen om duurzaamheid in Grave te verankeren. Samen met initiatiefnemer Peter Linders hebben nog acht andere Graafse burgers de taskforce van Duurzaam Grave versterkt. Op 21 december krijgt het energiecafé een inspirerend vervolg tijdens een avond met inleider Reimar von Meding, een politiek debat over duurzaamheid en en de vertoning van de bijzondere film Before the Flood van Leonarodo DiCaprio. Plaats van handeling is Sociëteit tot nut ende Vermaek en de avond duurt van 19.30 tot 22 uur.

Tientallen inwoners steunen inmiddels de ideeën en aanpak van Duurzaam Grave. Zo zijn de bewoners van de Dr. Kanterslaan aan de slag gegaan met het plannen van een collectieve renovatie van asbestdaken in combinatie met isolatie en zonnepanelen. In het nieuwe jaar gaat Duurzaam Grave ook nog andere initiatieven ontplooien, aanjagen en ondersteunen. Als het aan initiatiefnemer Peter Linders ligt is Grave binnen een aantal jaren te vinden in de top 20 van de meest duurzaamste historische stadjes van Nederland.
"Duurzaamheid is niet alleen iets voor koplopers en de zogenaamde 'grijze wollen sokken'. Het gaat eigenlijk veel meer over onze toekomst en die van de generatie na ons. De Nederlandse overheid gaat zich de komende jaren inzetten en sturing geven aan de realisatie van aardgasloze wijken en het gebruik maken van duurzame energiebronnen. Wil je weten hoe je hiermee samen aan de slag kunt gaan en welke voorbeelden succesvol zijn? Dit vragen we op deze inspirerende avond aan duurzaamheids-expert Reimar von Meding."

Na dit debat is het tijd voor de inspirerende docu-film van Leonardo DiCaprio, Before the Flood. Peter Linders: "In 96 minuten weet je alles over het klimaatprobleem, de drempels die we daarbij tegenkomen en voor welke uitdagingen we staan."

Reimar von Meding.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties