Grave

Els Barten 40 jaar vrijwilligster bij wijkraad Estersveld/De Stoof

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GRAVE - Els Barten begon zo'n veertig jaar geleden als vrijwilligster bij de wijkraad Estersveld/De Stoof. In die tijd was er nog geen Esterade, alleen een activiteitenclubje dat hun huisvesting had in De Sprankel. Daar werden knutselmiddagen georganiseerd onder de naam Wipwap. Met Pasen was er de puzzeltocht Toktok. Naast deze vrijwilligers was ook al een groep bezig met wijkaangelegenheden. Dit was het bestuur van de in 1978 heropgerichte wijkraad. Toen werden de vergaderingen nog bij iemand thuis gehouden.

De activiteiten breidden uit en De Sprankel werd te klein. Onder leiding van Martien en Annelies Verstegen en de inzet van de vele vrijwilligers, waarvan Els er één was, is in 1981 Esterade geopend. Daar werden bijna dagelijks activiteiten gehouden. Elke woensdagmiddag knutselen, spelletjes, film en noem maar op. Als vrijwilliger in hart en nieren was Els er elke woensdagmiddag bij. Daarnaast werd er een volksdansgroep en een kaartclub opgericht. Bij beiden heeft zij jarenlang actief (en fanatiek) meegedaan. Ook de kinderbouwweek heeft ze nooit overgeslagen.
Els vervult al jaren een bestuursfunctie. Zij zorgt voor een kaartje of attentie bij verjaardagen en jubilea. Zij koopt de bingoprijzen in. Je vindt haar in de snoep- en popcornkraam bij activiteiten als de kinderbouwweek, maar ook in de binnenstad met Koningsdag, of in de wijk met Buitenspeeldag of Halloween. Ook op De Sprankel en Hartenaas was zij een bekend gezicht.

Kloppend hart
De wijkraad is nog steeds een springlevende vereniging, waarbij de Esterade nog steeds een gezond kloppend hart in de wijk is. Dit kan alleen omdat er nog steeds een enthousiaste groep vrijwilligers actief is, die dit hart op gang houden. Mensen zoals Els vormen hierin een constante factor en zijn een voorbeeld en motivatie voor anderen. Vanwege haar jubileum is ze 27 februari in het zonnetje gezet.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties