Grave

EK Judo: zilver voor Graafse Guusje Steenhuis; Tokio lonkt

Door Freddy Klooté

LISSABON/GRAVE - Voor de vierde keer in haar judocarrière behaalde Guusje Steenhuis bij de Europese Kampioenschappen judo een zilveren medaille. Ook in Portugal lukte het de Graafse judoka niet om op het allerhoogste treetje te staan. Maar toch kon ze met een glimlach haar zilveren medaille in ontvangst nemen.

Voor de camera’s van de NOS verklaarde Guusje dat de al jaren durende strijd met judoka Marhinde Verkerk om één plaats voor de Olympische Spelen in Tokio, haar tijdens de wedstrijden toch wel had beïnvloed. Maar Guusje is een doorzetter. Een vechter, die na haar finalegevecht toch even een traantje moest wegpinken.

Al in haar eerste wedstrijd tegen de Russische Babintseva moest Guusje flink aan de bak. Ze kreeg maar geen grip op haar tegenstandster en wist door een strafje minder toch door te gaan naar de volgende ronde. Daar wachtte haar niemand minder dan Marhinde Verkerk. In meerdere opzichten een “erop-of-eronder-wedstrijd. Er moest zelfs een verlenging aan te pas komen, maar een gelukkige Guusje Steenhuis stapte als winnaar, opgelucht, van de tatami.

In de halve finale moest Guusje het opnemen tegen Loriana Kuka uit Kosovo. Op ippon stootte Guusje door naar de finale. Daar volgde een zwaar en vermoeiend gevecht om het goud. “Ik had wel een paar goede kansen, maar ik kreeg er toch weer te weinig grip op”, vertelde Guusje aan de NOS-verslaggever. Het goud was voor Beata Pacut uit Polen.

Zilveren Guusje Steenhuis hield zich bij vragen over haar uitzending naar de Olympische Spelen slim op de vlakte: “Daarover beslist de bond”.

 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties