Grave

Muurschildering van Bertus Klaassen

Eigen restaurant voor Graafse vluchtelingen

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GRAVE - Na een maand verbouwen gaat de droom van Manvel en zijn vrouw Tanja bijna in vervulling: een eigen restaurant in Grave. Lang hebben ze ervoor gespaard en nu is het eindelijk zover. Aan de Rogstraat beginnen ze een horecazaak met gerechten uit het Oostblok. Op de muur prijkt een mooi tafereel. Deze is van de hand van de bekende tekenaar Bertus Klaasen.

Manvel en Tanja zijn beiden uit hun geboortelanden gevlucht en hebben elkaar in Nederland leren kennen. "De Graafse gemeenschap heeft ons geaccepteerd en opgenomen", vertelt Manvel, die hier al twintig jaar woont. "Ik heb inmiddels de Nederlandse nationaliteit. Ik ben blij dat we op deze manier iets terug kunnen doen voor de mensen die hier wonen."

Authentieke sfeer
Zowel de gerechten op de kaart als de inrichting van het restaurant ademen de typische sfeer van landen als Polen, Oekraïne en Rusland. "Alles is authentiek", legt Manvel uit. "De stoelen, tafels, kleedjes, het servies, bestek, behang en zelfs de gordijnen hebben we allemaal daar gehaald. Het is heel kleurrijk."
Ook de kok komt uit die regio. "Die hebben we meegenomen uit Polen", gaat Manvel verder. "Alle gerechten worden met de hand gemaakt van verse producten, niks geen fabrikaten. Je kunt hier straks heerlijk lunchen en dineren. Momenteel zijn we druk bezig de kaart samen te stellen."

Het restaurant Eten bij Tanja opent dinsdag 8 augustus voor het eerst de deuren. De horecazaak is te vinden aan de Rogstraat 11 in Grave. De menukaart bestaat uit typische en traditionele gerechten uit het voormalig Oostblok.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen

Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

DigikrantOok hier adverteren?

POLL

Op welke partij stemt u bij de Landerdse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 1042 keer gestemd.

Op welke partij stemt u bij de Graafse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 687 keer gestemd.

Weer


 

Agenda

 


Uw agendapunt hier?