Grave

EGS’20 op weg naar moderne, duurzame en multifunctionele sportaccommodatie

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - In twee maanden tijd is er al veel veranderd op sportpark De Kranenhof. Met de dag wordt het 'groener' en worden de contouren van het nieuwe clubgebouw steeds duidelijker.

Na een lang voortraject met vergunningsaanvragen en vooronderzoeken kwam half juli het verlossende groene licht om te starten met de bouw van een nieuwe sportaccommodatie voor de gefuseerde voetbalvereniging EGS’20 in de gemeente Grave. Vanuit EGS’20 is een bouwteam samengesteld dat onder leiding van Jurgen Verhallen (Projectmanager bij Planon Building Management) en Pascal Kersten (Projectmanager bij Brink Management) de coördinatie voor de diverse bouwpartners verzorgt en de kwaliteit van de bouw, het projectbudget en de planning strak bewaken.
Bij het bouwteam zijn meerdere deskundige vrijwilligers aangehaakt. zoals Harrie Veekens (Veekens Bouwkundig teken- en Adviesbureau), Monika Brussaard-Sas (Monika Sas Interieur advies), Danon van der Hoeven (Business manager Gispen), Geert Arts (hoofduitvoerder Bouwbedrijf Berghege) en vele anderen.

De buitenruimte
"Na een zorgvuldig aanbestedingstraject is het bedrijf TOP Sport & Groen uit Maashees in week 29 begonnen met de eerste grondwerkzaamheden", vertelt Edwin van Kraaij, secretaris van EGS'20. "Zij zijn gestart met het aanleggen van een grondwal aan de noordzijde van het terrein en daarnaast werden de voorbereidingen voor de beregeningsinstallatie en de drainage op alle velden, met uitzondering van veld 3 en 4, aangelegd. Ook alle benodigde bekabeling voor de verlichting werd op het noordelijke en oostelijke gedeelte van de accommodatie aangebracht. Het voetbal-kunstgrasveld (veld 2) is op 25 september opgeleverd en dit veld is gekeurd door de KNVB en direct in gebruik genomen. We zijn er trots op dat de keuringsinstantie aangaf dat dit kunstgrasveld het meest moderne was van alle velden die ze ooit gekeurd had. De velden 1 en 5 zijn ook ingezaaid, wat inmiddels al een mooie groene kleur geeft. Naar verwachting zullen deze begin 2021 speelkaar zijn."

Sloop clubhuis SCV'58
Binnenkort (week 42) zal het clubhuis van de voormalige voetbalvereniging SCV’58 gesloopt worden waarna een begin kan worden gemaakt met de aanleg van de toegangsweg voor gemotoriseerd verkeer en de parkeerplaatsen. Tegelijkertijd zal in week 42 ook gestart worden met de aanleg van het hockey-kunstgrasveld (veld 6). Naar verwachting wordt dit eind 2020 opgeleverd, maar de hockeyclub HC Grave zal het in gebruik gaan nemen zodra het nieuwe clubhuis ook gereed is.

‘Power Hill’
TOP Sport & Groen zal in deze periode ook beginnen aan de ontwikkeling van de zogenoemde ‘Power Hill’. Van Kraaij: "Dit is een kunstmatige verhoging in het terrein, een terp in verschillende hellingshoeken, waarop sport- en speeltoestellen zullen worden aangebracht met als doel lichamelijke oefeningen te kunnen doen. Dit is dus een vorm van trainingsondersteuning voor de ontwikkeling of revalidatie van kracht, balans en/of snelheid.
In het voorjaar van 2021 zullen de velden 3 en 4 aangelegd worden maar hiervoor zal eerst het clubhuis van de voormalige vereniging Estria gesloopt worden. Naar verwachting zullen deze velden in augustus 2021 bespeelbaar zijn."

Het clubhuis
Een week voordat de bouwvak begon, is ook een start gemaakt met de ontwikkeling van het clubhuis van EGS’20. Na het benodigde grondwerk werd na de bouwvakvakantie de betonvloer van het souterrain gestort. Aannemersbedrijf BCP Bouw uit Cuijk gaat dit moderne en duurzame complex bouwen. Zij werken samen met bouwkundig teken- en adviesbureau Veekens BTA uit Grave en Installatiebedrijf Van Dorp uit Zevenaar. Naar verwachting zal in week 46 de verdiepingsvloer gestort worden waarna de staalconstructie door Van Dinther BV uit Velp aangebracht kan worden en de stalen dakplaten gemonteerd kunnen worden. Het bouwteam hoopt dat nog voor het einde van 2020 het hoogste punt bereikt is.

Wanneer eind februari het clubhuis wind- en waterdicht is, zullen de NUTS-voorzieningen aangebracht worden en kunnen de diverse werkzaamheden met betrekking tot het binnenwerk gestart worden. Edwin van Kraaij: "Met name bij deze afwerking (timmerwerk, schilderwerkzaamheden, bekabeling etcetera) hopen wij een beroep te mogen doen op de vele deskundige vrijwilligers die EGS’20 een warm hart toedragen en hierbij een steentje willen bijdragen. Het streven is om het clubhuis half mei op te leveren."

|Doorsturen

Johanna

2020-10-09 14:30:16

En wie gaat dat betalen? De Gravenaar die volgend jaar via verhogingen van de gemeentelijke belastingen en bezuinigingen op het groen en ander onderhoud in de buurt mag doodbloeden... De grootste sponsor: U !

Mooi

2020-10-09 17:23:41

Leefbaarheid? Met veel geld een kindcentrum bouwen in Zeeland en na 2 jaar het consultatieburo eruitjagen. Denk aan de toekomst... gemeente Maashorst? 

G@@f

2020-10-12 21:50:13

Beste Johnna,

ga eens even zitten met een kop koffie en lees het artikel nog eens goed. Scheelt al een stuk nietwaar..? Had u dit eerder gedaan, dan had u uw reactie achterwegen kunnen laten en had uw hartslag niet in ene naar 230 bpm doorgeschoten :-D

R.

2020-10-13 21:58:43

Beste G@@f

als je de begroting voor de komende jaren hebt bekeken, had je kunnen zien dat Johanna gelijk heeft. Lasten gaan omhoog en subsidies aan (andere...) verenigingen gaan omlaag.

Misschien een goed idee als de andere verenigingen in de gemeente ook alvast de subsidie voor de komende 40 jaar krijgen overgemaak.

G@@f

2020-10-14 15:16:51

Gaten worden door vrijwilligers en sponsors gedicht dmv hand- en spandiensten en geleverde diensten! Subsidies worden al jarenlang afgebouwd en het clubhuis wordt niet van subsidiegelden van andere verenigingen gebouwd. Bovendien wordt ook een zeer groot deel van de bewoners van de gemeente bediend door de bouw van dit complex, dus een en ander is niet zo wart/wit...

Sjappoo vrijwilligers en sponsors!!

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties