Grave

EGS’20 gaat samenwerking aan met voetbalschool WeLoveVoetbal

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Voetbalvereniging EGS'20 gaat een samenwerking aan met Marinho Letemahulu van Voetbalschool WeLoveVoetbal, zo laat het bestuur van de Graafse club weten. De voetbalschool zal gedurende minimaal 20 en maximaal 25 weken wekelijks een voetbaltraining verzorgen voor de jeugd van EGS'20 van O7 tot en met O11 jaar. (foto: Matt Gerrits)

V.l.n.r.: Aad Kamps (voorzitter TC), Marinho Letemahulu en Jan de Kruif (voorzitter). (foto: Matt Gerrits)

De voetbaltraining wordt gegeven worden op maandagmiddag tussen 14 en 18 uur in 3 groepen van maximaal 40 kinderen. De trainingen starten op 30 augustus en de groepsindeling is via de teamtrainers bekendgemaakt.
De trainingen worden geleid door Marinho Letemahulu, die daarbij wordt geassisteerd door stagiaires.

Marinho Letemahulu
Marinho Letemahulu woonde tot zijn zevende in Frankrijk, waar zijn vader profvoetballer was. Daar is de basis gelegd voor de liefde voor het spelletje. "Ik zag menig stadion, kleedkamers en trainingsvelden en vond het maar wat prachtig om mee het veld op te mogen en een balletje te trappen", vertelt Marinho.
Zijn doel was het – om net als zijn leeftijdsgenootjes – ook ooit tussen die vier grote lichtmasten te voetballen. In Nederland genoot hij zijn beginjaren als voetballer bij JVC uit Cuijk, waar hij van zijn achtste tot twaalfde speelde. Hier won hij regelmatig kampioenschappen en andere prijzen. Bijvoorbeeld het Brabants kampioenschap met overwinningen tegen Willem II en PSV. Marinho behoorde in die tijd tot de selectie Maasbuurt en daarna tot de selectie van het Brabants Elftal.
Er ontstond interesse vanuit PSV, waar hij op zijn dertiende ging voetballen: vier jaar lang tot en met de A1. Na deze periode ging Marinho naar NEC, waar hij twee jaar voetbalde tot aan het tweede team, tegenwoordig Jong NEC. Vanuit NEC is Marinho bij het Nijmeegse SV Hatert gaan voetballen, destijds een eersteklasser. In deze periode startte ook zijn professionele futsalcarrière. Op het veld kwam Marinho nog uit voor Groesbeekse Boys en JVC Cuijk.

Nederlands futsalteam
Van jongs af aan combineerde Marinho veld- met zaalvoetbal bij onder andere Lombok in Cuijk. Toen hij op zijn twintigste in de zaal bij Mawi Funtime in Wijchen speelde, mocht Marinho zijn debuut maken in het Nederlands futsalteam, als een van de weinige zaalvoetballers van een eerstedivisieclub. Vanaf die periode is zaalvoetbal een nog belangrijker gedeelte geworden van zijn voetbalcarrière. Er volgden verschillende eredivisieclubs in Nederland, waaronder Copy Company, Bunga Melati, LZV Lichtenvoorde en Blok (waarmee Champions League gespeeld werd) en hij speelde ook in België bij Lommel United. Marinho heeft acht mooie jaren, van 2001 tot 2008, in het Nederlands Futsalteam gespeeld en in die periode 93 interlands achter zijn naam mogen noteren.

Voetbalschool
Hij vertelt waarom hij uiteindelijk zijn eigen voetbalschool is begonnen. "Mijn kracht zit in het geven van zelfvertrouwen door de sterkte punten van elk spelertje naar boven te halen en het enthousiasmeren en motiveren van elk kind en de groep.” Een voetbalschool beginnen is al heel lang zijn droom. “Ik vind het prachtig om aan kinderen mijn passie mee te geven en te delen. Of je nu ‘talent’ hebt of niet. Ze enthousiast maken en zien dat ze stappen maken en hen zélf dit laten inzien, geeft mij een heel voldaan gevoel. In een voetbalschool kan ik deze passie kwijt.”

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties