Grave

Eeuwigdurende rust op een natuurbegraafplaats

Door Irene Peeters van Annora Uitvaartverzorging BV

Het klinkt als een droom. Een eigen plekje in een prachtig landschap, waar u langzaam één wordt met de natuur. Geen zorgen vooraf om nabestaanden op te zadelen met het onderhoud van uw graf. Met de zekerheid dat u altijd mag blijven en bijdraagt aan het behoud van een stukje natuur. En met de mogelijkheid van een mooie afscheidsceremonie in de natuur, die helemaal ingevuld kan worden naar eigen wens. Als dit uw droom is, is de natuurbegraafplaats straks misschien ook iets voor u.

Herdenken zonder blijvende gedenktekens
Op een natuurbegraafplaats wordt uiteindelijk alles één met de natuur. Daarom is het gebruik van natuurlijke en afbreekbare materialen verplicht, zoals kleding en lijkwade van linnen of katoen, een puur houten kist of een afbreekbare urn en eventueel een houten boomschijf met persoonlijke inscriptie als gedenkteken.

Groene uitvaart
U kunt een uitvaart zo groen maken als u zelf wenst! De keuze van de begraafplaats, het urnenveld of de uitstrooilocatie spelen daarbij een belangrijke rol. Maar ook de keuze van de kist of lijkwade. Zo is de natuurkist van Biesvelden Natuurkisten uit Neerkant een prachtig, duurzaam alternatief. Gemaakt van massief regionaal hout, waardoor het transport wordt beperkt en hergebruik van het hout van bomen, die gekapt moesten worden om diverse redenen. Ook de keuze van een urn is bepalend. Maar u kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om de as van uw overleden dierbare in een boom te laten versmelten. Bij de invulling van het afscheid kunt u denken aan alternatief of weinig vervoer, biologische catering, kaarsen aansteken in plaats van ballonnen op laten, etcetera.

Meer weten?
De laatste tijd neemt het aantal natuurbegraafplaatsen en mogelijkheden binnen een groene uitvaart in rap tempo toe. Dit kan uw keuze moeilijker maken. Wij helpen met helder advies en maken samen met u het afscheid op maat, in de mate van duurzaamheid die u wenst en die bij u past.

Annora uitvaartverzorging
Oliestraat 4 / 5361 GN Grave / www.annorauitvaartverzorging.nl 

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties