Gassel

Eetpunt Gassel begint 2019 met een volle zaal

Door Jochem Jacobs van CDA Grave

GASSEL - Vrijdagochtend 11 januari zat de voorkamer van De Viersprong vol met hongerige aanwezigen die allemaal waren gekomen voor het maandelijkse eetpunt dat georganiseerd wordt door verschillende lokale vrijwilligers. Inmiddels meer dan twee jaar geleden werd er met dit initiatief begonnen en nu werd voor het eerst gebruikgemaakt van de nieuwe keuken van De Viersprong. De wethouders Anja Henisch en Rick Joosten van de LPG hielpen mee. Ook de CDA-kandidaat voor de provinciale staten, Marcel Thijssen (nr. 9) uit Beers, en het Graafse CDA-raadslid en kandidaat voor de waterschappen Jochem Jacobs (nr. 12) waren aanwezig. Marcel Thijssen wilde inspiratie opdoen in het kader van het leefbaar houden van kleine kernen en kon op deze manier letterlijk proeven hoe het er in Gassel aan toe gaat.

Marcel Thijssen (links) en Cor van Boekel (inwoner van Gassel) in gesprek in de volle eetzaal.

De Viersprong was op vrijdag 11 januari al vroeg open. Verschillende vrijwilligers waren in de vroege ochtend al druk bezig met het voorbereiden van het heerlijke driegangendiner voor 50, veelal Gasselse gasten die gereserveerd hadden.

Kookkunsten
Eens per maand wordt er op de eerste vrijdag van de maand een eetpunt georganiseerd waar Gasselse burgers bij aan kunnen schuiven. Vaak vindt dit in de ochtend plaats vanaf 11 uur, maar om de zoveel maanden wordt het in de middag of avond georganiseerd zodat meer mensen er gebruik van kunnen maken. De aanwezigen krijgen voor 9 euro een informatieve en vermakelijke ochtend of avond met een heerlijk driegangendiner. Dit keer bestond het diner uit champignonsoep, aardappels, bloemkool, een gehaktbal en een verrassingstoetje. De geweldige kookkunsten van de vrijwilligers zorgden voor een heerlijke maaltijd. De nieuwe keuken van de Viersprong werd al meteen ten volste gebruikt en al vrij snel kwamen de borden met warm eten de keuken uit. Met zweet op hun voorhoofd waren de keukendames volop bezig om de gerechten op tijd en op warme borden te serveren.

Speulenderwijs
Daarnaast gaf damesgroep Speulenderwijs voorafgaand aan het diner een optreden. Ze zongen verschillende eigengemaakte liedjes waaronder over de nieuwe keuken en het eetpunt. Ook hadden ze een liedje over hun herinnering aan het piepers rapen van vroeger. Zo zongen de dames 'Woensdagmiddag ergens in d’n herfst… ouw boks of overal aan. Rieten manden Erpelkisten jute zakken en unne riek mee. Unne Erpelriek! Met bolletjes aan de uiteinde… zodat de piepers heel bleven'. Op de tafels waren teksten van enkele liedjes neergelegd zodat aanwezigen mee konden zingen. Zo werd het voor alle aanwezigen een hele gezellige ochtend.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties