Grave

Eerste zonnepanelen geplaatst op gemeentedaken Grave

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Vrijdag 23 februari stapte wethouder Pieter van Dieperbeek met één van de tientallen Graafse crowdfunders in een hoogwerker om het eerste zonnepaneel op het dak van de gemeentewerf in Grave te plaatsen. Het officiële startschot van het project waarbij honderden zonnepanelen, voorgefinancierd door de Graafse bevolking, de werf, maar ook verenigingsgebouw Esterade straks van duurzame energie gaan voorzien.


De crowdfunders, verleid door een aantrekkelijke rente van 4% per jaar, krijgen de lening aan de gemeente Grave binnen 10 jaar terugbetaald. De stroomopbrengst van de panelen op de werf is vergelijkbaar met de stroombehoefte van zo’n 30 huishoudens.

Duurzaamheid
Met de realisatie van de zonnepanelen wordt de gemeente Grave weer een stukje duurzamer. De gemeente Grave heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en geeft graag het goede voorbeeld. Bij veel mensen leeft de gedachte dat duurzaamheid vooral duur is, niet dat het geld oplevert. De gemeente maakt daar daarom werk van door zonnepanelen te plaatsen op een tweetal openbare gebouwen in Grave. Medio maart kunnen de zonnepanelen op de werf in gebruik worden genomen.

Stichting
De gemeente Grave, die de panelen ook uit eigen zak heeft gefinancierd, heeft bewust voor de crowdfundingsmethode gekozen om daarmee de Graafse bevolking nog meer te betrekken bij duurzaamheid. De crowdfunding is ondergebracht bij Stichting Greencrowd. Deze stichting heeft een goede reputatie met crowdfunding van duurzame energieprojecten en staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties