Grave

Eerste online Bevrijdingsfestival Grave groot succes

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Het eerste online Bevrijdingsfestival Grave op dinsdag 5 mei was een groot succes. Vanwege de corona-maatregelen vond het evenement niet plaats vanaf podia en met een enthousiast publiek, maar vanuit de huiskamers van de deelnemende artiesten en onder leiding van festivalorganisator Peter Linders.

Het streaming-festival was strak gepland en verliep, op een technische hapering na, zonder meer goed. Het duurde ruim 3 uur en trok gemiddeld 100 kijkers via de verschillende social-mediakanalen en een veelvoud daarvan via de tv-kanalen van Omroep Land van Cuijk. "Als je de statistieken bekijkt, zie je dat kijkers op en af keken naar de 18 optredens van de 11 muzikanten en dj’s, net zoals bij een echt festival", vertelt Linders.

De optredens werden afgewisseld met een praatje tussen de artiesten en de presentator en filmpjes die in samenwerking met het Nationaal Comité 4 en 5 mei getoond werden. Peter: "De impact van een dergelijk festival in Grave is groter dan ik dacht. Zowel de muziek als de filmpjes maakten grote indruk bij kijkers. Tot laat in de avond ontving ik nog berichtjes met felicitaties en persoonlijke belevingen. Aan het einde van de avond ontving ik een whatsapp-berichtje van burgemeester Lex Roolvink, die het festival opende. Hij vertelde dat hij en zijn vrouw genoten hadden en het festival zeker voor herhaling vatbaar is. Maar dan liever live op een plein."

Aan het festival werkten de muzikanten Three of a Kind-Geert Minten, Hermine Veltkamp en Vincie Gijsbers, Suzanne Menheere en Marleen van Steen mee. Daarnaast was er een optreden van de DJ's Alex op den Buijs en Maximiliaan & Tijn Dekkers.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties