Grave

Eerste glasvezelkabel wordt gelegd in Grave

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Het gaat hard in het Land van Cuijk met de aanleg van het glasvezelnetwerk. Alle adressen in de gemeente Sint Anthonis en gemeente Boxmeer zijn inmiddels aangesloten op het netwerk en de aanleg in Cuijk is in volle gang. In december gaat ook de eerste glasvezelkabel in de gemeente Grave in de grond. In de zomer van 2020 zijn ook alle adressen in de gemeente Grave aangesloten.

In Grave legt E-Fiber een openbaar, voor elke provider toegankelijk, glasvezelnetwerk aan. Dit wordt uitgevoerd door aannemer Spie. Volgens de planning zal het nieuwe glasvezelnetwerk in mei 2020 klaar zijn voor gebruik. De planning kan bekeken worden op www.e-fiber.nl/land-van-cuijk.
”Glasvezel biedt maximale snelheden; het is niet te vergelijken met het koperen netwerk. Ik adviseer iedereen om mee te doen, dan zijn we klaar voor de toekomst”, stelt wethouder Anja Henisch.

Alle huishoudens en bedrijven krijgen een gratis glasvezelaansluiting in huis. Indien men daadwerkelijk gebruik wil maken van het nieuwe netwerk, is het afsluiten van een glasvezelabonnement noodzakelijk. Dit is nog steeds mogelijk bij één van de providers. Gebruikers bepalen zelf bij wie ze internet, televisie en telefonie afnemen. Het is een open netwerk met meerdere aanbieders.

 

|Doorsturen

Frank

2019-12-04 12:44:45

Eindelijk, ondanks de bangmaakcampagne van LVCNET.nl toch iedereen die niet vooringeschreven heeft kosteloos aangesloten. De subsidie hebben ze ondertussen lekker onderling verdeeld binnen het clubje maar zou eigenlijk teruggevorden mogen worden wat mij betreft. Beetje bejaarden, oudjes en digibeten op stang jagen...

Toon

2019-12-06 08:35:44

Bij mij in Boxmeer nog steeds geen aansluiting. Zover zijn ze dus nog niet. Na drie keer graven nog steeds niet gelukt om mijn pand aan te sluiten. Laat ook maar mooi zitten. Geen haast, ondanks die bangmakerij. Er is immers een goed alternatief.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties