Grave

Een TechLab Maakweekend in Grave

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Op 20, 21 en 22 december moet je in bibliotheek Grave uitkijken waar je loopt. Kinderen zijn hier namelijk aan de slag met het maken van muziek met fruit, films regisseren met een groen doek en robots die racen tussen de boeken. Een weekend vol TechLab activiteiten tijdens het ‘TechLab Maakweekend’.

Drie dagen lang kunnen kinderen vanaf 8 jaar hun creativiteit inzetten en technologische snufjes gebruiken om hun ideeën tot werkelijkheid te brengen.
Op vrijdag staat het thema ‘Maak je eigen muziek’ centraal. De bibliotheek is even geen rustige plek, want robot Dash speelt op zijn xylofoon en er worden liedjes geprogrammeerd met de Makey-Makey op fruit.
Op zaterdag gaan de kinderen aan de slag met ‘Maak je eigen film’. Een stopmotion filmpje maken of filmtrucjes uitproberen met het green screen, het kan allemaal.
Het Maakweekend wordt afgesloten op zondag met ‘Maak je eigen robot(race)’. Op allerlei manieren kunnen kinderen hun eigen robot maken of bouwen en hiermee racen. Met Lego We-Do, Mindstorms of van een tandenborstel… Een robot programmeren met Scratch kan ook.

Een weekend vol toffe thema’s waar kinderen hun creativiteit kunnen inzetten. Aanmelden kan voor 1, 2 of zelfs 3 dagen maakplezier op www.biblioplus.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties