Grave

Een nieuwe buur met een andere cultuur

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

In het Land van Cuijk wonen tal van verschillende culturen naast elkaar. Grote kans dat jij een buur hebt met een andere cultuur. Of collega, sportmaatje, ouders op het schoolplein. Sociom en BiblioPlus hebben de handen ineengeslagen om jou een kijkje in de keuken van die andere cultuur te geven. Het concept ‘Een nieuwe buur met een andere cultuur’ beleeft op dinsdagavond 2 april haar eerste editie. Deelnemers worden deze eerste avond geïnformeerd over de Syrische cultuur. Na de zomer volgt een tweede editie waarbij een andere cultuur centraal staat. Deelname is gratis.

BiblioPlus en Sociom organiseren deze avond vanuit de behoefte van onder meer taalcoaches en (VoorleesExpress)vrijwilligers om meer te leren over de cultuur van de gezinnen waarbij ze over de vloer komen. Uiteraard zijn ook andere geïnteresseerden welkom. Het wordt een avond waarop informeren centraal staat. Aiham Jabr en Lala Murad, twee ervaren sprekers vanuit Bindkracht10 (voorheen Tandem Welzijn), verzorgen een interactieve workshop.

Deelname is gratis, meld je wel even aan via www.biblioplus.nl. Deze eerste bijeenkomst is in de bibliotheek van Boxmeer aan De Raetsingel 1.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties