Grave

Zondag 6 oktober wordt 40-jarig jubileum Basketballvereniging Grave gevierd

'Een middag van herinneringen en verrassingen'

Door Freddy Klooté

GRAVE - Een blije Theo Derksen stapt binnen: “We zijn nu enkele maanden met het jubileum bezig geweest. We, dat zijn Rita Vruggink, Erik Berndsen en ik. Eerst en vooral op zoek naar oud-leden, die zich over de hele wereld verspreid hebben. We hebben ze opgezocht via alle social media die er zijn. Ook via oud-leden die weer andere oud-leden kenden. Een rolstoeler, uit de tijd dat die afdeling van onze vereniging tot de top van Nederland behoorde, had veel e-mailadressen van oud-spelers, en dat schiet lekker op. Op dit moment, zo’n dag of tien vóór het feest, hebben we ruim honderd oud-leden die toegezegd hebben te komen. Met de leden van nu en hun ouders, komen we al op dik over de 150 mensen die naar die speciale middag komen”.

Erik Berndsen (links), Rita Vruggink en Theo Derksen

Een speciale middag zal het zeker worden. Theo: “Een middag van herinneringen en verrassingen. We hebben met de feestcommissie alles uit de kast gehaald om er een onvergetelijk samenzijn van te maken. Om terug te blikken op het roemruchte verleden. Toen we, in 1984, amper vijf jaar na de oprichting op 29 september 1979, al met twee herenteams in de derde en vijfde klasse van de competitie speelden. Ook de dames speelden toen in de derde klasse hun competitiewedstrijden. Er zal zeker erg veel nagepraat worden over de grote internationale toernooien die werden georganiseerd. Wat was dat een geweldige organisatie. Ook de vele kampioenschappen zullen de revue passeren”. De laatste weken zijn er veel nieuwe aanmeldingen binnen gekomen: “Ook in de komende week verwacht ik nog aanmeldingen”, zegt een optimistische Theo Derksen.

Programma 6 oktober
In het vertrouwde Sportcentrum Laco aan de Stoofweg in Grave zal het jubileum gevierd worden. Theo: “Natuurlijk starten we met basketball. Om 12.30 uur is er een clinic voor de jeugdleden. We verwachten daarbij ook veel ouders. De clinic wordt gegeven door niemand minder dan Nick Domhof en Hugo de Wit. Nick “the quick” Domhof is een icoon van de fameuze Matrixx Magixx. De basketballclub uit Nijmegen die in het door alle tegenstanders gevreesde Horstacker haar thuiswedstrijden in de Eredivisie speelde. De in voetbalkringen bekende Hel van Deurne was daarbij vergeleken een kinderspeeltuintje. Hugo de Wit zat daar ook bij de selectie, maar miste net de aansluiting met het eerste team. Hoe dan ook: twee kanjers voor de groep jeugdleden. Om 14 uur opent voorzitter Wilfried Scholten de feestmiddag: “Ik moet nu wat voorzichtig worden”, merkt Theo Derksen op, “want er zijn nogal wat verrassingen. Er is natuurlijk taart en er zijn per persoon wat consumptiebonnen. Tijdens de reünie is er voldoende tijd om je clubgenoten van weleer weer terug te zien. We hebben foto’s van vroeger klaarliggen. Ook veel krantenknipsels hebben we. BV Grave was wekelijks in het nieuws. Er liggen oude tenues, waar nog eens aan geroken kan worden. Maar vooral het delen van herinneringen staat centraal. Onder het genot van een hapje en een drankje. Verder is er “De grote BV Grave Quiz”. Dat wordt ook zeker leuk. Jos van Reen, een bekende voor iedereen in onze vereniging heeft zich, samen met anderen, hard gemaakt voor het Jubileumclubblad. Dit gaat beslist een collector’s item worden. Ook liggen er veel oude teamfoto’s. We gaan kijken of er een team is dat nu eenzelfde foto als toen kan maken. Tot 18.30 uur is er nog een gezellig samenzijn en wandelen we samen naar het eind van de reünie van 40 jaar basketballgeschiedenis in Grave. We hebben tot slot een digitaal gastenboek, waarin eenieder zijn verhaal over zijn/haar beleving van een mooie tijd in het leven kwijt kan. Want mooi was het. En dat zullen we tijdens de viering van het 40-jarig bestaan laten merken”.

Inschrijven kan nog steeds via jubileumcommissie@bvgrave.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties