Grave

Reacties op Graafse gemeenteraadsverkiezingen

Drie winnaars aan het woord: 'We hebben er zin in'

Door Freddy Klooté

GRAVE - D66-voorman Boudewijn Schaveling is een blij mens: “We vinden de uitslag een prachtige reactie van de bevolking. Natuurlijk gaan onze felicitaties eerst naar de LPG voor hun overwinning. Wij zijn blij het sociaal-liberale geluid weer in de Graafse raad te kunnen brengen. Dat is alleen maar winst. Ik hoop dat hiermee ook meer transparantie naar de inwoners zal zijn. We zijn benieuwd hoe de LPG de uitslag van de opiniepeiling over wel/niet herindelen gaat interpreteren. Maar vooralsnog overheerst de blijheid. We hebben er zin in”.

V.l.n.r.: Rick Joosten, Boudewijn Schaveling en Ben Peters

Ben Peters is zeer tevreden met de zetel winst: “We zijn nu de tweede partij in Grave. Ons doel is gehaald. We hebben er zin in. Ik vond de uitslag overigens zeer verrassend. We krijgen nu een andere verhouding in de raad. Ik had zo’n verschuiving niet verwacht. Het verlies van de VVD is wel heel opvallend. Net als trouwens die grote winst van de LPG. Het verlies van VPGrave is een rekensommetje. D66 neemt zijn zetel uit de groep VPGrave mee als zelfstandige partij. De LPG heeft veel winst te danken aan haar visie op de zelfstandigheid van Grave. De bevolking was het daarmee eens. Onze keuze voor herindeling heeft ons van de andere kant ook winst gebracht. Maar, de blijdschap is groot. We hebben een grote, intensieve campagne gevoerd. Een positieve campagne. Dat past ook het beste bij ons. Ik wil de vele trouwe helpers van het CDA bedanken voor hun enorme werk. We hebben zo’n 12.000 folders verspreid. Er zullen wel een paar helpers met versleten zolen rondlopen”.

Rick Joosten
De superwinnaar Rick Joosten: “Ongelooflijk. Dit overtreft onze stoutste verwachtingen. Met vier zetels op vijftien mag je al niet mopperen, maar om er dan nog twee bij te winnen, met zoveel stemmen, in alle delen van de gemeente Grave, dat is werkelijk een sensatie. We zijn de inwoners van Grave dan ook heel dankbaar dat ze zo massaal achter ons zijn gaan staan. Dat heeft waarschijnlijk veel te maken met het werk van onze fractie in de afgelopen jaren. Natuurlijk ook met het goede werk van onze wethouder Anja Henisch, die van alle partijen lof oogstte hoe ze het moeilijke dossier decentralisaties in het sociale domein heeft aangepakt. Haar dossierkennis, haar toegankelijkheid voor de inwoners en haar liefde voor onze mooie gemeente zorgden voor haar populariteit. Meelevend met haar medeburgers, zakelijk als dat nodig was. Maar ook de namen op onze lijst. Inwoners uit alle delen van onze gemeente hebben gezorgd voor ons succes. Stuk voor stuk mensen die midden in de samenleving staan. Waardevol voor hun kern. Mensen met liefde voor hun medeburgers. Oog voor de leefbaarheid. En natuurlijk de vele helpers tijdens de campagne. We hebben megaveel campagne gevoerd. Met tientallen partijgenoten. We zijn uitgegaan van onze eigen kracht. We gaan de komende jaren verder met de vooruitgang van de hele gemeente Grave. Mensen hebben tijdens de afgelopen verkiezingen laten zien dat ze ons weten te vinden. Dat ze ons uit het dagelijks leven kennen. We zijn er voor ze en we blijven er voor ze”. 
Rick Joosten is een blij mens. Dankbaar ook: “Dit ons geschonken vertrouwen zorgt weer voor extra motivatie om samen met u te blijven vechten voor onze schitterende gemeente. We hebben er zin in”.

Drie winnaars. Drie blije mensen. De campagne zit er op. Tijd om de koppen bij elkaar te steken. In dienst van de gemeente Grave en haar inwoners.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties