Grave

Dorps- en wijkraden Grave volgen herindeling Land van Cuijk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Dinsdag vond er een platformbijeenkomst plaats van de dorps- en wijkraden in Grave. Tijdens deze platformbijeenkomst is er met de dorps- en wijkraden gesproken over de ontwikkelingen met betrekking tot de bouwteams. Zo zijn er ervaringen gedeeld en was de algehele conclusie dat het proces om tot de kernen-cv’s te komen vooralsnog als zeer positief wordt ervaren.

De afgelopen maanden hebben alle dorps- en wijkraden mensen gezocht die lid wilde worden van de bouwteams. Elke dorp en wijk heeft een eigen bouwteam dat zich, in twee sessies, bezighoudt met het inzichtelijk maken van de verschillende positieve en verbeterpunten van de dorp en wijk. Deze punten worden vervolgens gebundeld in een kernen-cv dat wordt aangeboden aan de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Wat er uiteindelijk met de kernen-cv's gaat gebeuren is aan de nieuwe gemeenteraad waar 24 november in het gehele land van Cuijk een stemming over plaatsvindt.

Naast de ontwikkelingen van de bouwteams werd er ook gesproken over andere ontwikkelingen. Zo vond er recentelijk een bewonersbijeenkomst in Velp plaats waar tientallen mensen op afkwamen, zijn ze in Escharen druk bezig met de ontwikkeling van het kerkplein en zijn de kookclubjes in Grave ook weer van start gegaan. Wijkraad West blijft zich inzetten voor een wijkaccommodatie en in de Stoof/Estersveld speelt het vraagstuk over de ophoging van de dijk en de consequenties die dat heeft voor het Estersveld.

Verder is gesproken over de ontwikkelingen die de herindeling van het Land van Cuijk met zich meebrengt en de consequenties die dat heeft voor de dorps- en wijkraden. Zo blijven de subsidies vooralsnog beschikbaar, maar gaat de ambtelijke organisatie wel veranderen. Het platform heeft besloten deze ontwikkeling te blijven volgen en volgend jaar opnieuw te bepalen wat deze ontwikkeling voor consequenties heeft voor de dorps- en wijkraden en het platform Grave.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties