Grave

Dit weekend opnieuw werkzaamheden aan Graafse brug

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GRAVE - De slim-fit-coat die in gebruik is voor het schilderwerk aan de John S. Thompsonbrug bij Grave wordt het laatste weekend van oktober verplaatst naar het zesde brugdeel. Daarom is de brug over de Maas van zaterdag 30 oktober 20 uur 's avonds tot maandagochtend 1 november 5 uur 's ochtends afgesloten voor verkeer.

Bij deze verplaatsing is de brug langer afgesloten dan normaal. Dit komt omdat een tussenstuk van de slim-fit-coat verwijderd moet worden. Ook wordt een inspectie aan het stalen rijdek uitgevoerd, vooruitlopend op werkzaamheden aan het wegdek komende zomer.

Hinder
Vrijdag 29 oktober starten de werkzaamheden met het verplaatsen van de buitenzijde van de constructie. Het verkeer kan dan gewoon over de brug, op een kort moment na. Er is een korte stop voor al het verkeer nodig tijdens enkele hijswerkzaamheden. Zaterdag overdag is de brug open voor verkeer. 's Avonds gaat hij dicht tot maandagochtend. De doorgang voor de nood- en hulpdiensten is wel gegarandeerd. Fietsers kunnen onder begeleiding van de aanwezige verkeersregelaars de brug passeren via het fietspad. De te volgen omleiding wordt ter plaatse aangegeven. Na het verplaatsen van de slim-fit-coat is de brug weer toegankelijk voor verkeer. 

Meer informatie
Op www.rijkswaterstaat.nl/water/projectenoverzicht/maas-onderhoud-john-s-thompsonbrug-grave tref je meer informatie over dit project. Daar staat ook een planning en kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties