Grave

Sander Bisseling eerste aanvoerder van EGS’20

'Dit seizoen moet alles zijn vorm krijgen'

Door Freddy Klooté

GRAVE - Zes jaar geleden was Sander Bisseling ook al eens te gast in Arena’s voetbalkrant. Onder de kop “Alleen promotie telt”, vertelde hij over de twee grote doelen die hij het komend jaar wilde halen. Allereerst zijn studie voor leraar lichamelijke opvoeding afmaken en vervolgens met Estria promoveren naar de vierde klasse. Ik vraag Sander naar de uitkomsten. Met een brede lach: “Die studie heb ik gehaald. Nu geef ik les aan 19 verschillende groepen van groep 1 tot en met groep 8 aan een basisschool in Helmond. En ik doe ook nog sport- en vakantieactiviteiten bij de Stichting JIBB in de gemeente Helmond. Ja, en de promotie is toen ook gelukt”. (foto's: Matt Gerrits)

Sander: “Ik wilde kijken waar mijn plafond lag. Diverse clubs waren geïnteresseerd, nadat ik had aangegeven dat ik bij Estria weg zou gaan. Het werd Groesbeekse Boys. Had het daar goed naar mijn zin. Ze speelden in de derde klasse en ook in een andere regio. Helaas, in mijn eerste seizoen, maart 2016, brak ik mijn enkel. Aan de binnenkant, en een “mooie” breuk. Na de genezing heb ik er nooit meer last van gehad.

Na drie seizoenen in Groesbeek wilde ik nog een stapje hoger. Dat werd VV Alverna, uitkomend in de eerste klasse. Aan het begin van dat eerste seizoen weer een blessure. Halverwege de competitie kon ik weer instappen en tot en met vorig seizoen een vaste basisplaats gehad. Ik speelde als aanvallende middenvelder, met op zijn tijd een doelpuntje maken. Het was er mooi voetballen, maar ik kreeg steeds meer heimwee om met mijn vrienden te spelen. Ik was 29 en als ik wilde overstappen moest het nu gebeuren. Bovendien, en ook niet onbelangrijk, begon in de gemeente Grave het grote avontuur van EGS’20. En daar wilde ik natuurlijk ook wel bij zijn. De positieve reacties gaven de definitieve doorslag”.

EGS’20
Sander is een vlotte en deskundige prater. Gevoel voor humor en vaak met een lach beschouwt hij zijn voetballeven: “Ik ben de eerste aanvoerder in de geschiedenis van EGS’20. Dat vind ik best een eer. Samen met Jurre Grotenhuis, Rens van Dongen en Teun Jacobs gaan we de kar trekken. Trainer Remco ten Hoopen zal regelmatig met ons terugblikken en bespreken. Wat het voetbal betreft, we hebben genoeg kwaliteit voor de derde klasse. Er zit nog veel rek in.. We moeten eerst nog wat aan elkaar wennen. Weten nog niet wat een speler gaat doen. Maar er zit veel voetbal in de ploeg.

In de voorbereiding hebben we in verschillende samenstellingen gespeeld en pas op het toernooi in Afferden speelden we voor het eerst met een team dat op het vaste team gaat lijken. We hebben nu nog een kleine maand te gaan. Traditiegetrouw eerst de bekerwedstrijden, met in de poule Achilles Reek, SVB Haren en VOW Zijtaart. In principe moeten we dat kunnen winnen”.

Het nieuwe seizoen
Het nieuwe seizoen? Sander Bisseling: “We zitten weer meer in een reeks die dichter bij huis ligt. Clubs uit Gelderland-Zuid, Brabant-Noordoost en Limburg-Noord. Een mengelmoes van bekende en onbekende clubs. Ik verwacht Excellent (Oploo) en Margriet (Oss) als kanshebbers voor de titel. Wij moeten ons richten om een goede middenmoter te worden. En vandaar kijken of en wat er meer in zit. Dan gaan bouwen aan de doorstroom van de jeugd. We hebben heel veel teams en jeugdteams. Ze speelden al samen en deden dat goed. Het is daar erg verbeterd.

Ik verwacht een goede sfeer binnen de nieuwe vereniging. Niet meer stilstaan bij het vroegere “drie verenigingen”. We zijn één vereniging en daar moeten we het beste van maken. Er wordt hard en serieus getraind. Je ziet de vorderingen”.

Sander Bisseling
En dan nog even over Sander zelf: “Men zegt dat ik kopsterk ben en balvast. Ik heb diepgang in mijn spel en daardoor pik ik regelmatig een doelpuntje mee. Ik pak weinig gele kaarten. Ga er wel hard in, maar doe dat fair. Als aanvoerder moet ik het team neerzetten. Als er druk gezet moet worden, kan ik het team coachen. Trainen vind ik leuk, maar voetbal is voetbal en het echte voetbal is toch de wedstrijd. Ik voel dan een prestatiegerichte spanning. Dit jaar moet alles zijn vorm krijgen. De accommodatie, de selectieteams en de organisatiestructuur”.

 

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties