Grave

De VoorleesExpress raast nu ook door Grave

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Vorig jaar startte BiblioPlus met het landelijke leesstimuleringsproject de VoorleesExpress. In nauwe afstemming met de GGD’s van vijf gemeenten lazen 35 vrijwilligers twintig weken lang iedere week voor bij kinderen die moeite hebben met taal. En de VoorleesExpress raast door! In Boxmeer, Cuijk, Gennep, Bergen en Mill gaan weer (nieuwe) voorlezers bij nieuwe gezinnen van start. Ook start de VoorleesExpress in Grave en Sint Anthonis.

Met de VoorleesExpress lezen getrainde vrijwilligers twintig weken lang voor aan kinderen tussen de 2 en 8 jaar die om welke reden dan ook moeite hebben met taal. De GGD’s melden de kinderen aan. De gezinnen die meedoen hebben mede daardoor een zeer gevarieerde achtergrond. Zo doen er ook gezinnen van Nederlandse komaf mee, want ook daar kan er moeite zijn met de taal of belangstelling in boeken. Door met de kinderen interactief te lezen en spelletjes te spelen, wordt hun gevoel voor (de Nederlandse) taal versterkt en hun woordenschat vergroot. De gemeenten financieren het project, gezinnen betalen eenmalig het symbolische bedrag van tien euro.

Leesplezier
De voorlezers spelen en lezen met het hele gezin om spelenderwijs aan de taal te werken. Het belangrijkste is dan ook de ontwikkeling van het leesplezier. Ook voor veel voorlezers is het uurtje er één vol plezier. Door de sessies ontstaan er nieuwe ontmoetingen en kom je bij mensen thuis die je anders niet zou tegenkomen.

Word voorlezer
De VoorleesExpress zoekt nog enthousiaste vrijwilligers die affiniteit hebben met kinderen en hun liefde voor lezen graag doorgeven. Wil jij ook bij een gezin thuis voorlezen? Meld je dan aan via www.biblioplus.nl/voorleesexpress

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties