Grave

Highland Games Gassel op pinksterzondag 20 mei

'De strijd voor jong en oud zet zich voort'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GASSEL - Na de zéér geslaagde eerste editie van de Highland Games van Gassel, vorig jaar met Pinksteren, staat nu de tweede editie voor de deur. Pinksterzondag 20 mei op het terrein aan de Molenakker. Het belooft wederom een spetterende editie te worden, waar de strijd voor jong en oud zich voortzet.

De Highland Games van Gassel bestaan uit een mix van sportieve, tactische en strategische uitdagingen. (foto: Matt Gerrits)

Er is een groot deelnemersveld, bestaande uit enthousiaste teams uit de regio. Mannen en vrouwen, ouderen en jongeren; elk geslacht en bijna iedere generatie wordt ruimschoots vertegenwoordigd en zal zich ook dit jaar opperbest kunnen vermaken mét of bij de 'Schotse spelen'. Veelal verkleed in de welbekende Schotse tartan rokken, trekt men erop uit richting de bosrand. Een geweldig gezicht. 

Diverse uitdagingen
Deelnemers worden vanaf het middaguur onderworpen aan zowel sportieve, als aan tactische en strategische uitdagingen. Krachtpatsers zijn hierbij dus soms van waarde, kleine behendige personen zijn dat weer bij het volgende spel. Het team dat ook de grijze massa kan laten werken wanneer hierom gevraagd wordt, maakt de meeste kans om het grandioze finalespel te mogen spelen. Kortom, een gevarieerd gezelschap zorgt voor het beste resultaat.
Dit alles vormt een schitterend schouwspel. Vergezeld door de nostalgische klanken van de aanwezige doedelzakspeelster, begeven teams zich zij aan zij naar de grote arena, alwaar zij de degens kruizen voor de zich snel opvolgende spelen. Spektakel gegarandeerd.

Kids Arena
Voor de aanwezige jonge kinderen is er genoeg te doen. De zes- tot twaalfjarigen kunnen genieten van een heuse Kids Arena, waar deze jeugdigen zich spelenderwijs prima kunnen uitsloven en papa en mama vanaf het terras een gerust oogje in het zeil kunnen houden. Voor de allerkleinsten zijn er springkussens, grote blokken en meer. Wil je je als de Schotse vrijheidsstrijder William Wallace laten schminken? Dat kan allemaal bij de Highland Games van Gassel.
De aanwezige DJ’s zorgen daarnaast voor de juiste muzikale toevoeging, uiteraard aangepast op de diverse leeftijden van de aanwezigen. Wanneer de spelen afgelopen zijn, zo rond 18 uur, en de gewilde Marc Peters Trofee is uitgereikt, kunnen de (vermoeide?) voetjes tot net na middernacht nog eens flink van de vloer in de feesttent.

Als team inschrijven
Wil je nog een team inschrijven? Stuur dan zo snel mogelijk een mail naar hggassel@gmail.com. Dit kan tot en met vrijdag 18 mei. Kijk voor meer informatie en het laatste nieuws op de facebookpagina van het familiespektakel: Highland Games Gassel. Je vindt daar tevens foto’s en video’s van afgelopen jaar. Die geven een goed beeld van wat het evenement. 

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties