Grave

De ontwikkeling van glasvezel in Grave

Door 24 Webvertising

Sinds een paar jaar is er in de gemeente Landerd een glasvezelnetwerk beschikbaar, wat op 6 december 2017 feestelijk werd geopend. Met glasvezel krijg je meer dan alleen internet, de verbinding wordt onwijs betrouwbaar en snel. Hierdoor zou het eigenlijk ook aangelegd moeten worden in de gemeente Grave, waar E-Fiber inmiddels mee bezig is. Als alles volgens de planning verloopt, zou het in maart 2020 klaar moeten zijn in Grave.

Glasvezel in Landerd
De aanleg van glasvezel in de gemeente Landerd begon in maart van 2016 en verliep volledig volgens planning. De gemeente Landerd, aannemer Spie en E-Fiber zijn dan ook tevreden met de samenwerking. E-Fiber is een netwerkbeheerder van glaswezel en heeft het initiatief Iedereen Glasvezel gestart met het doel om snel internet voor iedereen aan te leggen. E-Fiber vindt dat iedereen in ons land recht heeft op glasvezel, waarbij het niet uitmaakt waar je woont. Dit heeft het bedrijf in de gemeente Landerd dus al geheel afgerond, van de dorpen tot de buitengebieden is iedereen aangesloten op het glasvezelnetwerk.

Glasvezel in Grave
LVCNET had als doel om ervoor te zorgen dat er een gebiedsdekkend glasvezelnetwerk aangelegd zou worden in het Land van Cuijk. Dit project is opgericht door inwoners van deze regio en heeft inmiddels gedeeltelijk hun doel bereikt. E-Fiber is inmiddels druk bezig met hun initiatief Iedereen Glasvezel om ervoor te zorgen dat de gemeente Grave onderdeel gaat uit maken van dit netwerk van glasvezel. Het zal nog net wat minder dan een jaar duren voordat de inwoners van Grave kunnen genieten van dit snelle en betrouwbare internet, de oplevering wordt namelijk geschat op half maart in 2020. Als de aanleg van het glasvezel afgerond is dan zal waarschijnlijk heel de gemeente gebruik kunnen maken van het netwerk, waardoor ze beschikken over het snelle internet, maar ook een uitgebreid aanbod van televisie zenders in een hoge kwaliteit en voordelig bellen. Als je op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen rondom de aanleg van het glasvezelnetwerk, dan kun je een app downloaden in de App Store en de Google Playstore. Deze app is ontwikkeld door E-Fiber en heet Iedereen Glasvezel App.

Glasvezel in het Land van Cuijk
Naast de gemeente Grave is E-Fiber tevens het glasvezelnetwerk aan het uitbreiden naar andere gebieden in het Land van Cuijk. De oplevering in de gemeente Boxmeer wordt geschat op september van dit jaar. Mill & Sint Hubert zal net na Grave aangesloten worden aan het netwerk, zij staan in de planning voor april 2020. Cuijk zal hier snel opvolgen, E-Fiber schat zelfs in dat inwoners van deze gemeente ook in april gebruik kunnen maken van glasvezel.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties