Grave

Mantelzorg overkomt je, maar hoe blijf je zelf in balans?

Cursus 'De zorg de baas'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GRAVE - In Grave start dinsdag 9 oktober de ondersteuningscursus ‘de zorg de baas’. De bijeenkomsten worden gegeven door Centrum Mantelzorg Land van Cuijk in samenwerking met MEE. De cursus is bedoeld voor mantelzorgers uit het Land van Cuijk die langdurig zorgen voor een kind, partner, ouder of vriend(in).

De zorg verschilt natuurlijk per situatie, maar de zorg voor een ander komt meestal op de eerste plaats. Als de zorg langdurig en intensief is, merk je dat de zorg steeds meer van je vraagt. De aandacht en hulpverlening zijn meestal gericht op diegene die zorg nodig heeft, maar in deze cursus sta jij als mantelzorger centraal. Hoe hou je de regie over het eigen leven en kun je de zorg met voldoening blijven volhouden? Tijdens deze cursus leer je hoe je de balans (weer) vindt tussen zorgen voor een ander en zorgen voor jezelf.

Tijdens de cursus wordt er gewerkt met een informatieve cursusmap en huiswerkopdrachten. Ook is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Gevoelens (h)erkennen en leren grenzen aangeven
  • Stress en ontspanning
  • Kwaliteiten benutten
  • Hulp en steun vragen
  • Communicatie en assertiviteit

Deze cursus is gratis en bestaat uit vijf bijeenkomsten van 2 uur en één terugkombijeenkomst. De bijeenkomsten zijn van 19.30 tot 21.30 uur en vinden plaats in Catharinahof aan de Koninginnedijk 252 in Grave. Voor meer informatie en aanmelding voor de cursus, kun je terecht bij Centrum Mantelzorg Land van Cuijk via 0485-846739 of info@mantelzorglvc.nl

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties