Grave

COVID-19 in Spanje ramp voor Graafse ondernemer

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE/VALENCIA - De Graafse Robin van der Leest (26) heeft samen met een vriendin uit pure passie LokaalValencia opgericht en heeft huis en haard achtergelaten om haar droom waar te maken en te emigreren naar Valencia. Helaas is het corona-monster om de hoek komen kijken en moet ze noodgedwongen stoppen met het geven van (fiets)tours en het organiseren van reizen.

Robin van der Leest (rechts) en Sofie Lambrou.

Robin: "De noodtoestand is aangekondigd door de Spaanse premier Sanchez en alle bars, restaurants, musea en universiteiten zijn gesloten. De spaanse grenzen zijn dicht en iedereen moet in quarantaine in eigen huis. Alleen voor een blokje om met de hond, een supermarktbezoekje of het ophalen van medicijnen mag je nog naar buiten. Ook de mensen die nog verplicht naar het werk moeten, mogen met een justificante (een papiertje waarop het adres vermeld staat, red.) naar buiten."

Spanje hard getroffen
Spanje is na Italië nu het hardst getroffen land in Europa. Dit leidde tot negatief reisadvies van Nederland naar Spanje en dit betekent geen klanten voor LokaalValencia. Het anders zo bruisende Valencia is veranderd in een spookstad. Voor Robin is dit een groot probleem. "In maart zou het hoogseizoen van start gaan tot juli. Daarna is het twee maanden te heet om te fietsen en dan begint de drukkere periode weer tot de winter."
In deze maanden zou er ook een buffer opgebouwd moeten worden voor de winter van komend jaar. Al vele meefietsers uit Grave en omgeving heeft Robin mogen rondleiden door de stad. "Wat een drukke periode op de fiets zou worden, is nu een periode van thuis-quarantaine en gecancelde tours. LokaalValencia focust zich nu op tips online voor in de toekomst en de Steun Lokaal-bonnen (tegoedbonnen voor fietstours) omdat lokaal steunen in deze periode heel belangrijk is."

Onzekerheid over de toekomst
De lockdown in Spanje is voorlopig nog niet voorbij en niemand weet hoe lang het duurt voordat alles weer is zoals het was. Robin: "Er wordt hier in Spanje vanaf aankomende week een daling van het aantal corona-patiënten verwacht, vanwege de quarantainetijd."

Robin hoopt dat het allemaal snel achter de rug is, voor iedereen. "Wat zou het fijn zijn als LokaalValencia deze bizarre periode overleeft en er straks weer in groepen door Valencia kan worden gefietst!"

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties