Grave

Corona staat centraal in tv-talkshow Linders&Linders

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Op 11 oktober komt 0486tv in samenwerking met Omroep Land van Cuijk met een speciale Corona-herdenkingsuitzending. Net nu de maatregelen rondom het Coronavirus weer aangetrokken worden, geeft het presentatorenduo Peter en Jolanda Linders in de tv-talkshow Linders&Linders aandacht aan dit thema. "De vooruitzichten waren een maand geleden nog niet zo slecht als we nu ervaren", geeft Peter Linders aan.

Voor het team van 0486tv was het rustig het afgelopen halfjaar zonder de live talkshows vanuit de grote zaal van Catharinahof in Grave. In die tijd zouden ze ook meegewerkt hebben aan een live tv-uitzending van de ‘taptoe’ en de ‘Proms-concerten’ van de jubilerende Harmonie Stad Grave.

Afgelopen weken is een groot aantal Graafse inwoners geïnterviewd door Peter Linders in een tweedelige documentaire over Corona in de samenleving, genaamd ‘Even stilstaan en weer verder’. Peter: "De serie heeft de naam gekregen van het maatschappelijk herdenkingsproject, dat onder meer heeft geleid tot een herinneringsmonument voor de slachtoffers van dit vreselijke virus. Het idee om een speciale Coronaserie en talkshow te maken is ontstaan na een brainstormgesprek met Jeroen Mol, Jos Somers, Ronald Eijbersen en Rita Vruggink."

Inmiddels wordt deel 2 van de serie deze week getoond op Omroep Land van Cuijk en zijn de betrokkenen te gast in de tv-talkshow van zondag 11 oktober. Dan vertellen burgemeester Lex Roolvink, pastoor René Aarden, Jeroen Mol, Lucie Walk-Adriaans, Dennis Pijnappels en Koen Linnenbank over hun ervaringen met Corona in de afgelopen periode. Allerlei zijdelingse onderwerpen komen tussen de muzikale bijdragen door ter sprake. De uitzending heeft medewerking van de artiesten Davide La Carrra, Vincie Gijsbers, gitarist Raymundo Valverde en Mark Schraven met de Brabantse band The Mark en wordt rechtstreeks uitgezonden tussen 13 en 15 uur op Omroep Land van Cuijk en via 0486tv Facebook. De uitzending is ook live te volgen op je smartphone via de website van de omroep, www.omroeplvc.nl

Meer weten of in contact komen met de redactie van het programma kan via redactie@omroeplvc.nl. Het programma is te volgen via Ziggo-kanaal 40 en KPN-kanaal 1475, het radiokanaal 915, de FM-frequenties en streaming via www.omroeplandvancuijk.nl

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties