Grave

Competitie BC Dummy in volle gang

Door Rob Rijke van Bridgeclub Dummy

GRAVE - De afgelopen maanden zijn er volop activiteiten geweest bij de Graafse bridgeclub Dummy. Begonnen werd met de inloopdrive en daarna de openingsdrive. Vervolgens de jaarvergadering waarbij Gerdie Mulder na vele jaren de voorzittershamer overgedragen heeft aan Rob Diederen.

Op 26 september is de 1e competitieronde van 6 zittingen van start gegaan. Ook dit seizoen wordt er in er in een A- en B-lijn gespeeld. Na 6 zittingen is de stand opgemaakt en zijn de drie hoogst geëindigden van de B-lijn naar de A-lijn gepromoveerd. De drie laagst geplaatste in de A-lijn degraderen naar de B-lijn. De drie hoogst geplaatste paren in de B-lijn promoveren naar de A-lijn. In de A-lijn was het paar Frans Schuurman/Toin de Groot uiteindelijk met een totaalscore van 56,16% afgetekend de sterkste. De paren Gerdie Mulder/Bart Moonen en Dorus van den Krommenacker/Jan Rutten werden met respectievelijk 53,03 en 52,43 % tweede en derde. In de B-lijn was er een afgetekende eerste plaats weggelegd voor Nel van der Duim en René vd Pavert. Zij scoorden over deze 6 zittingen een gemiddelde van 58,95%. Toon van Eldijk en Edmond van Heteren werden met 53,78 tweede. De derde plaats met 53,49% was er voor Jan van der Els en Piet van der Wielen.

Tijdens het gehele bridgeseizoen wordt ook gespeeld om de ereplaatsen in het slemklassement. Voor het bieden en ook spelen van een klein- of grootslem worden respectievelijk 5 of 10 punten verdiend. Als je na een slembod down gaat worden punten in mindering gebracht.Na de eerste competitieronde staan het paar Gerdie Mulder/ Bart Moonen en het trio Herman Peters,Antoon Peters en Maria Peters-Jans met 6 punten aan de leiding. Frans Schuurman en Toin de Groot volgen op de voet met 5 punten.

De 2e competitieronde is afgelopen donderdag begonnen. In plaats van 6 rondes van 4 spellen te spelen worden er nu 8 rondes van 3 spellen gespeeld. Dat houdt in dat de paren vaker tegen elkaar spelen. Op de eerste speelavond verrassende winnaars in zowel de A- als in de B-lijn. In de A-lijn waren Marc Hendrikse en Rutger van Oosten oppermachtig met 72%. In de B-lijn waren het Jo Spouwen en Henk Vissers die 62% scoorden.

Mensen die belangstelling hebben om te komen bridgen bij BC Dummy kunnen zich altijd aanmelden als lid. Voor meer informatie bekijk www.bcdummy.nl

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties