Grave

College wil 5,7 miljoen voor nieuw sportpark Grave

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ESCHAREN - Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een plan voor een gezamenlijke accommodatie voor Estria, GVV'57 en SCV'58. Inmiddels is duidelijk dat ook Hockeyclub Grave aansluit. Het plan is om het nieuwe complex te realiseren op sportpark Kranenhof. Twee van de drie genoemde voetbalverenigingen hebben daar al hun thuishaven. De belangrijkste vraag die binnenkort beantwoord moet worden is of een gemeenschappelijke accommodatie financieel haalbaar is. Er zit namelijk een kostenplaatje aan van 5,7 miljoen euro.

Het Graafse college van B en W heeft 22 januari een voorstel aan de gemeenteraad gepresenteerd. Dit is samengesteld in zeer nauwe samenwerking met de genoemde clubs. Het document wordt dinsdag 5 februari besproken tijdens de commissiebehandeling. Dat gaat een flinke kluif worden, want alleen CDA Grave heeft bij voorbaat al 33 vragen gesteld.
Een week later ligt het plan voor in de raadsvergadering. Dan vellen de politieke partijen hun oordeel. Als zij het licht op groen zetten, zijn de vier sportverenigingen nog aan de beurt. Door eerst de raad om goedkeuring en dekking te vragen, kunnen de clubs aan hun eigen leden een veel gedetailleerder plan presteren. Dit gebeurt middels diverse informatiebijeenkomsten. Vervolgens moet diezelfde leden per vereniging nog met het plan instemmen. Het doel van de stuurgroep is om voor de zomervakantie alles in kannen en kruiken te hebben.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties