Grave

College Grave brengt bezoek aan binnenstad

Door Paul Verstegen

GRAVE - Het Graafse college van Burgemeester en Wethouders brengt woensdag 26 augustus zijn jaarlijkse bezoek aan de binnenstad. De vernieuwde wijkraad treedt op als gastheer. De avond wordt gehouden in Het Arsenaal. Belangstellenden zijn vanaf 19 uur welkom. De wijkraad haalt het college af bij het stadhuis en loopt via een aantal leuke plaatsen naar Het Arsenaal. Natuurlijk komt men ook langs plaatsen waar nog enige aandacht aan moet worden besteed.

Zo rond half acht begint het gesprek tussen college en bezoekers. Er zijn vier collegeleden met ieder een eigen portefeuille. Na een korte inleiding wordt het gezelschap daarom in vier groepen verdeeld die elk een collegelid als gesprekspartner krijgen. Het komt daarbij ook goed uit dat de wijkraad momenteel vier bestuursleden telt. Na een half uur is er gelegenheid om van gespreksgroep te wisselen. Afhankelijk van het bezoekersaantal en de sfeer wordt iets voor of iets na 21 uur het gesprek met het college afgesloten. 

Daarna de bewoners van de binnenstad met elkaar in gesprek onder het motto: “wat kan een wijkraad voor u betekenen en wat kunt u als bewoner voor de wijk betekenen”. Alhoewel de wijkraad zich richt op de bewoners, zijn de ondernemers natuurlijk een factor waar de bestuursleden niet omheen kunnen en ook niet willen. Samen wordt de leefbaarheid bepaald. Ondernemers zijn die avond dus van harte welkom, ook al wonen ze elders.

Er is wel nagedacht over een sluitingstijd, maar die is niet dwingend. Ook na de officiële sluiting kan men nog gezellig bij elkaar blijven, bijvoorbeeld om aan te melden voor een rol in de binnenstadse samenleving. De wijkraad zorgt voor koffie en thee aan het begin. Daarna is iedereen op zijn eigen portemonnee aangewezen. Het Arsenaal in zijn nieuwe vorm biedt daarvoor voldoende mogelijkheden.

Aanmelden is niet nodig, maar een mailtje naar info@wijkraadbinnenstadgrave.nl is wel handig. Dan krijgt de wijkraad een indruk hoeveel stoelen er moeten worden klaar gezet.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties