Grave

Voor alle vragen over opvoeden en opgroeien

Centrum voor Jeugd en Gezin Land van Cuijk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

In aanloop naar de drie transities op 1 januari 2015 besloten de vijf gemeenten in het Land van Cuijk in 2014 om de uitvoering van de jeugdwet gezamenlijk te organiseren. Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), dat al bestond, is verder uitgebouwd. Op dit moment is het CJG een zogeheten netwerkconstructie, waarbij wordt samengewerkt met de vijf gemeenten, Sociom, MEE en de GGD. Het CJG werkt met drie gebiedsteams: Grave-Mill en Sint Hubert, Cuijk en Boxmeer-Sint Anthonis.

Bij het CJG kun je terecht voor allerlei lichte ondersteuningsvragen op het gebied van opvoeden en opgroeien. Maar ook als er iets meer aan de hand is, kijkt het CJG wat er aan de hand is, en wat nodig is om als ouders weer je taak als opvoeder uit te kunnen voeren. Zo kunnen de medewerkers van het CJG zelf hulp bieden, maar ook specialistische hulp inschakelen als dat nodig is. Uitgangspunt hierbij is dat ouders eerst zelf verantwoordelijk zijn en de hulp zo licht als mogelijk en zo zwaar als nodig wordt ingezet.

Samen kom je verder
Ouder of opvoeder ben je altijd. Je haalt daarom alles uit de kast om kinderen een fijne jeugd te geven. Kom je er zelf even niet uit? Stel je vraag aan het CJG. Wij zijn er voor alle vragen, ondersteuning, jeugdhulp en -zorg voor gezinnen met kinderen (0 tot 23 jaar). Ouders, kinderen, jongeren, jeugdtrainers en docenten: iedereen kan bij ons terecht.

• Hoe ga ik om met de driftbuien van mijn peuter?
• Wanneer geef ik mijn kind een mobiele telefoon?
• Hoe ga ik om met de nieuwe vriendin van mijn vader?
• Waar kan ik professionele jeugdzorg of jeugdhulp aanvragen?
• Hoe kom ik in gesprek met mijn leerlingen over drugsgebruik?
• Wat moet ik doen als ik onbeschermde seks heb gehad?
• Wat is het verschil tussen een pgb en zorg in natura?

Kijk voor meer info op: www.cjglandvancuijk.nl.


Waarom het CJG?

* Goede zorg
Je kunt altijd op ons rekenen. Binnen het CJG werken ervaren professionals met verschillende vakgebieden samen om jou snel weer op weg te helpen.

* Duidelijk
Zijn er meerdere mensen die je helpen? Je hoeft niet steeds opnieuw je verhaal te doen: één gezin, één plan. Het CJG is jouw vaste aanspreekpunt.

* Samen
Het CJG praat niet óver je, maar mét je. Samen kijken we welke oplossing het beste voor je is. Je houdt zelf de regie.


Het CJG: zo werkt het

Stap 1 – Wat is je vraag?
Stuur onze jeugdprofessionals je vraag via info@cjglandvancuijk.nl of bel 0485 – 39 66 66. Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met je vraag om.

Stap 2 – Welke oplossingen zijn er?
Soms ben je al voldoende geholpen met een helder antwoord per telefoon of mail. Als je vraag echter niet zo eenvoudig op te lossen is, maken we een afspraak. Samen kijken we naar mogelijke oplossingen binnen het CJG en bijvoorbeeld je familie, vriendenkring of omgeving.

Stap 3 – Wat als er meer hulp nodig is?
Misschien heb je baat bij meer hulp. Denk aan pedagogische ondersteuning, gezinsbegeleiding, scheidingsbemiddeling of een vorm van jeugd- en pleegzorg. Het CJG is en blijft je vaste aanspreekpunt.

 

 

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties