Grave

CDA wil duurzaamheidsakkoord in Land van Cuijk

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

LAND VAN CUIJK - CDA Grave, Mill & Sint Hubert, Boxmeer, Cuijk en Sint Anthonis gaan vol voor daadkrachtige duurzaamheid. Met het klimaatakkoord van Parijs in het achterhoofd vindt het CDA het nodig om met maatregelen te komen waarmee ze de gemeenten, de dorpen en de stad groener krijgen. De partij is groot voorstander van een duurzaamheidsakkoord in het Land van Cuijk.

Meteen na de verkiezingen komt er als het aan het CDA ligt een regionaal duurzaamheidsplatform. Inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties inspireren elkaar en sluiten met de lokale overheid een resultaatgericht duurzaamheidsakkoord. De gemeenten worden energieneutraal, als het aan de CDA’ers in Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill & Sint Hubert en Sint Anthonis ligt. Het CDA Boxmeer zet zich daarom in voor het aanstellen van een wethouder duurzaamheid en innovatie en het opzetten van een energie coöperatie. Verder streeft het CDA Sint Anthonis ernaar om, net zoals het CDA Boxmeer, een energieregisseur aan te stellen die verenigingen helpt bij het in kaart brengen van rendabele duurzaamheidsinvesteringen. Het CDA Grave zet zich in voor een waterkrachtcentrale onder de Thompsonbrug en het CDA Cuijk streeft naar energieopslagplekken. Het CDA Mill & Sint Hubert wil biodiversiteit stimuleren.

Voorbeeldfunctie
De CDA-afdelingen vinden dat de overheid een voorbeeldfunctie heeft. Het is volgens hen belangrijk dat snel zichtbare vooruitgang wordt geboekt voor wat de energietransitie betreft en daarin slaan de partijen binnen het Land van Cuijk hun handen ineen. Het vergroten van het aantal zonnepanelen op daken is een bescheiden, maar een concreet begin.

Het CDA zet leefbaarheid en de eigen kracht van burgers op één en dat betekent dat er een grote rol is weggelegd voor burgers, straten, wijken, dorpen enzovoorts. Het thema klimaat is belangrijk. Alles is bespreekbaar, maar woorden moeten voortvarend in daden worden ingezet. De inwoners van de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill & Sint Hubert en Sint Anthonis krijgen een grote stem in de aanpak. Of het nu gaat om zonnepanelen, hemelwaterafvoer, biodiversiteit of wat dan ook: de overheid stimuleert en faciliteert duurzaamheid waar zij kan en helpt daarmee initiatieven slagen. Omdat het maatschappelijk middenveld volop betrokken wordt bij de processen die van dorp tot dorp of zelfs van wijk tot wijk kunnen -en mogen- verschillen, is het draagvlak gegarandeerd en investeren we in een wereld die we door willen -en kunnen- geven. Samen werkt, ook op het gebied van daadkrachtige duurzaamheid. Het is daarom goed in te zetten op een sterke, toekomstbestendige gemeente Land van Cuijk, die (ook wat duurzaamheid betreft) dienstbaar is aan de inwoners.

Op welke partij stemt u bij de Graafse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 687 keer gestemd.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties