Grave

CDA praat met wijkraad Grave West over gemeenschapsaccommodatie

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Vrijdag 19 november spraken de CDA'ers Bouke de Bruin, Mark Janssen–van Gaal, Jochem Jacobs en Ben Peters digitaal met een delegatie van de wijkraad Grave West.

Jacobs en Peters, de kandidaat-raadsleden van het CDA uit Grave, hadden in een eerder stadium al een gesprek gevoerd met de wijkraad Grave West over het verkiezingsprogramma en de kansen die het programma heeft voor de wijk. Een van die kansen is bijvoorbeeld het vinden van een wijkaccommodatie. Al meerdere jaren is de wijkraad bezig met het verkrijgen van een gemeenschapsaccommodatie in Grave West. Pogingen om de gemeente te bewegen op korte termijn met een oplossing te komen, vonden telkens geen gehoor. Uiteindelijk stemde de gemeenteraad van Grave wel unaniem in met het opnemen van de wens voor een accommodatie in het overdrachtdossier. Jochem Jacobs: "Maar hier houdt het verhaal natuurlijk niet op. We zien kansen voor wijkraad Grave West en zijn ook van mening dat elke wijk moet beschikken over een gemeenschapsaccommodatie.”
Het nieuwe college van het Land van Cuijk zal zich uiteindelijk over de wens moeten buigen.

Het aankomend halfjaar komt er volgens Jacobs veel op de nieuwe gemeenteraad, het college en de inwoners van het Land van Cuijk af . "In die tijd is het belangrijk dat we als CDA, maar vooral ook de wijkraad zelf, niet gaan wachten. Er kan in de tussentijd al nagedacht worden over partijen die geinteresseerd zijn in het gebruik van een toekomstige accommodatie. En zelfs over de locatie van de wijkaccomodatie kan al worden nagedacht.
Wijkraad Grave West gaf te kennen hier al druk mee bezig te zijn en te begrijpen dat dit tijd gaat kosten, maar de wijkraad heeft er vertrouwen in dat het CDA zich hard gaat maken voor haar wens.
Tijdens het gesprek werden verschillende potentiële locaties genoemd, waaronder de oude Laco-sporthal die zich in de wijk bevindt. Maar ook het oude GVV-sportterrein zou later, bij de herontwikkeling, een wijkaccommodatie kunnen faciliteren. Ook is er al actief nagedacht over locaties op korte termijn. Hierover zullen de contacten worden gelegd tussen het ambtelijk apparaat en de wijkraad.

'Inspirerend'
Jochem Jacobs: “Het was een inspirerend en interessant gesprek met de wijkraad. We hebben begrepen dat ze met veel zaken en activiteiten bezig zijn. We zijn zeer onder de indruk en willen de wijkraad waar mogelijk ook helpen deze zaken en activiteiten verder uit te werken. Het nieuwe college van de gemeente Land van Cuijk moet werk gaan maken van deze wensen.”

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties