Grave

CDA: poll over rotondes Velp en Grave

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

VELP/GRAVE - Dit jaar werd de laatste hand gelegd aan de herontwikkeling van de N324 tussen Grave en Oss. Tijdens deze herontwikkeling zijn er twee nieuwe rotondes gerealiseerd in Velp en één in Grave. Het CDA vindt het tijd om de rotondes sfeervoller en mooier te gaan maken en dat willen ze samen doen met de inwoners.

“Nu dat de rotondes gerealiseerd zijn kan er nagedacht worden over de invulling van de rotondes", zegt Jochem Jacobs, nummer 5 op de CDA-kieslijst. "Wat past er het beste bij onze stad en dorp? Wat is mooi op op de rotondes? Deze vragen beantwoorden we graag samen met onze inwoners.”
Gedurende de maand oktober kunnen mensen leuke, creatieve en passende suggesties aandragen via www.cdalandvancuijk.nl. Jochem: "Vervolgens kan er in de maand november gestemd worden op verschillende suggesties en worden de drie suggesties met de meeste stemmen meegenomen."

Provinciale rotondes
Omdat het om provinciale rotondes gaat, is het uiteindelijk aan de provincie Noord-Brabant om een besluit te nemen over de invulling van de rotondes. “Een verzoek vanuit de gemeente/gemeenteraad van de nieuwe gemeente Land van Cuijk kan daarbij wel helpen. De provincie wacht op een voorstel vanuit de gemeente. Zodra dus bekend is wat de invulling van de rotondes moet gaan worden, zal ik me in de nieuwe gemeenteraad daar ook hard voor inzetten”, geeft Jacobs aan.

Suggesties en voorbeelden
Jacobs gaat verder: “We zien dat in sommige gevallen bedrijven, in ruil voor reclame, een rotonde onderhouden. Kijk bijvoorbeeld naar de rotondes op de provinciale weg richting Alverna. Maar ook zijn er voorbeelden te vinden van specifieke symbolen, standbeelden of andere kunstwerken die gerelateerd zijn aan de locatie van de rotonde. Kortom, er zijn verschillende mogelijkheden voor de invulling van een rotonde en graag stellen we de inwoners, middels een internet-poll, in de gelegenheid om daarover mee te denken. Heb je een suggestie, ga dan snel naar www.cdalandvancuijk.nl en vul je suggestie in”.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties