Grave

CDA Land van Cuijk wil af van OZB-belasting voor verenigingen

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LAND VAN CUIJK - Zaterdag 9 oktober preseteerde het CDA Land van Cuijk haar verkiezingsprogramma. In iedere kern van de nieuw te vormen gemeente overhandigden christen-democraten het verkiezingsprogramma aan 'buurtgenoten'.

Lijsttrekker Bouke de Bruin: "Tijdens het schrijven van ons verkiezingsprogramma hebben we contact gehad met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Het proces gaf ons team ontzettend veel energie om, samen met elkaar, concrete actiepunten op te pakken. Voor ons zijn en blijven inwoners baas in eigen dorp. Zo ondersteunen we dorpen met de uitwerking van zelfbedachte dorpsplannen en blijven we vrijwilligers en verenigingen ondersteunen. Belangrijk speerpunt is dat verenigingen worden vrijgesteld van OZB-belasting."

Ook op het gebied van woningbouw heeft het CDA een stevig eisenpakket. "Een betaalbare woning voor iedereen. We kiezen ervoor dat 1 op de 3 nieuwe woningen specifiek voor starters moeten worden gebouwd. Daarnaast moet 1 op de 3 nieuwe woningen geschikt zijn voor senioren, hierdoor komen gezinswoningen beschikbaar. Ook op het gebied van zorg zullen we het samen moeten doen, daarom blijven we de inzet van mantelzorgers en ouderenorganisaties waarderen. Samen gaan we de strijd aan tegen eenzaamheid en vinden we het belangrijk dat mensen met zorgvragen één vaste contactpersoon krijgen vanuit de gemeente."

Als middenpartij kiest het CDA voor een sterk ondernemersklimaat, waarbij lokale ondernemers bij aanbestedingen voorrang krijgen. De Bruin: "Tegelijkertijd ondersteunen we lokale initiatieven en innovatie op het gebied van de energietransitie’. Onder het motto ‘Durf Duurzaam!’ heeft ook het lokale CDA in dit programma stevige ambities."
Voor meer informatie over het programma en de 50 top kandidaten: www.cdalandvancuijk.nl

Op de foto bieden Ben Peters en Bouke de Bruin het programma aan Theo van der Hagen van het Stadsmuseum Grave aan.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties