Grave

CDA Grave wil woningbouw stimuleren

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Het CDA Grave wil de woningbouw in Grave extra stimuleren. "Voor het einde van het jaar komt er een woningbouwmotie", laten de christendemocraten weten.

“Als CDA-fractie hebben we het afgelopen jaar ons uiterste best gedaan om niet alleen in de raadzaal aanwezig te zijn, maar vooral ook buiten het stadhuis en onder de mensen te zijn”, zegt fractievoorzitter Alex van Megen. “Het CDA is een middenpartij die zich inzet voor de gehele gemeenschap en niemand uitsluit. We zetten ons actief in voor de mensen van Escharen, Gassel, Grave en Velp en ons dna bestaat uit verbinding leggen, betrouwbaarheid en rentmeesterschap.”

Nieuwe initiatieven en verbeterplannen om de stad en dorpen leefbaarder en mooier te laten zijn, wil de partij omarmen. "Het CDA heeft zich het afgelopen jaar hardgemaakt voor een starterslening, een busverbinding tussen Grave en Wijchen, de OV-fiets bij het busstation, vragen gesteld over het gebrek aan geldautomaten, veiligheid en duurzaamheid in brede zin, maar ook het college uitgedaagd om in het najaar te komen met een uitwerking van de kernendemocratie."

In oktober gaat de CDA-fractie in gesprek met de visiegroepen uit de kerkdorpen over de aankomende kernendemocratie en andere items. Verder wordt eind augustus een bezoek gebracht aan verschillende lokale agrariërs om met hen in gesprek te gaan over de problemen en kansen die zij zien. "Vorig jaar hebben we al een gesprek gehad met een klein groepje agrariërs en dit beviel ons goed. We spraken over waar zij in de dagelijkse praktijk tegenaan lopen. Een bezoek aan diverse agrarische ondernemingen kon dan ook niet uitblijven”, zegt landbouwwoordvoerder Jochem Jacobs. “Verder wensen we de input die we vanuit onze visiegroepen in de kerkdorpen hebben ontvangen met betrekking tot woningbouw verder tot uitvoer te gaan brengen. Zo willen we kijken naar de mogelijkheden van bijvoorbeeld woningsplitsing en erfpachtconstructies en willen we daarover in het najaar met een motie richting de raad te komen. Daarnaast wordt er met de coalitiepartner LPG en andere partijen nagedacht over de mogelijkheden om 'tiny houses' en andere creatieve constructies in de gemeente mogelijk te maken. Ik heb daar wel al ideeën over, maar we moeten vooral kijken hoe en of deze ideeën haalbaar zijn.”

 

|Doorsturen

John

2019-08-14 14:09:13

Voormalig terrein van Tuincentrum van de Venne toch een optie? Lijkt me een prima locatie om leefbaarheid te creëren en starters op weg te helpen.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties