Grave

'Erkenning en waardering van veteranen'

CDA Grave pleit voor Witte Anjer-perkje

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Het CDA Grave zet zich in voor de komst van een Witte Anjer-perkje in de gemeente. Dit is een veldje witte anjers – het symbool voor erkenning en waardering van veteranen – dat in de weken voorafgaand aan de Nederlandse Veteranendag bloeit.

Het Witte Anjer-perkje is een initiatief van het Nationaal Comité Veteranendag, dat elk jaar de Nederlandse Veteranendag in Den Haag organiseert op de laatste zaterdag van juni. Samen met verschillende veteranenambassadeurs doen zij de oproep om in elke Nederlandse gemeente een Witte Anjer-perkje aan te planten. Zo zijn ze al gerealiseerd in onder andere Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Leeuwarden. “Nu is het de hoogste tijd dat er ook zo’n perkje verschijnt in de gemeente Grave”, vindt de CDA-fractie. “Onze veteranen hebben hun leven vaak op het spel gezet voor onze vrijheid. Daar zijn wij allemaal terecht trots op. Met een Witte Anjer-perkje laten we aan de lokale veteranen onze dankbaarheid en waardering zien”, zegt CDA-raadslid Jochem Jacobs. “Veteranendag heeft recentelijk plaatsgevonden, maar voor toekomstige jaren hopen we onze veteranen te kunnen blijven eren met een perkje vol met witte anjers”.

Burgemeester Toon van Asseldonk, die tijdens de raadsvergaderingen van 22 juni en 7 juli al symbolisch een witte anjer droeg en zich al langere tijd inzet voor de landelijke veteranendag, kon zich vinden in het pleidooi van het CDA. Hij zegde toe de wens, samen met veteranen uit de gemeente Grave, op te gaan pakken.

Op dit moment kent Nederland circa 110.000 veteranen. Vrouwen en mannen die overal in de wereld in oorlogsgebieden actief zijn geweest. Van Joegoslavië tot Nieuw-Guinea en van Afghanistan tot Congo. Jacobs: "Ook in onze gemeente wonen veel veteranen. Veel mensen weten niet wie er veteraan is. Uw buurman of vrouw zou bijvoorbeeld zomaar veteraan kunnen zijn. Daarom is het belangrijk dat er ook in onze gemeente meer erkenning komt en ruimte is voor veteranen om hun verhalen en ervaringen te delen. Hopelijk draagt een Witte Anjer-perkje daaraan bij.” 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties