Grave

CDA Grave kritisch op kampeerders die regels overtreden

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - De CDA-fractie in de gemeente Grave heeft kritiek op kampeerders die de gemeentelijke regels niet nakomen. In een schriftelijke reactie aan het college van B en W doet de fractie, na verschillende signalen vanuit inwoners te hebben ontvangen, de oproep om handhavend op te treden richting kampeerders die de regels overtreden.

In de gemeente Grave zijn er verschillende plekken waar kampeerders maximaal 48 uur achter elkaar kunnen en mogen verblijven. Deze plekken zijn voorzien van een parkeerplaats met aansluiting op water en stroom. In een reactie richting het college stelt de CDA-fractie dat “toeristen van harte welkom worden geheten in de gemeente Grave. De gemeente Grave heeft namelijk een rijke historie waar iedereen gebruik van moet kunnen maken, maar respect voor elkaar, elkaars regels en elkaars spullen staat wel voorop”.

Deze reactie is opgesteld nadat de fractie verschillende signalen kreeg dat er op verschillende plekken kampeerders staan die de maximale termijn van 48 uur ruim overschrijden. “Los van de discussie of ze, net zoals iedere inwoner uit de gemeente, moeten betalen voor het water, stroom en de afvoer van afvalwater, verbaast het ons dat het mogelijk is voor kampeerders om langer dan de toegestane 48 uur op dezelfde plek te staan”, zegt CDA-raadslid Jochem Jacobs. “We wensen graag samen met het college te kijken of het verstandig is om kampeerders te laten registreren zodat de gemeente, in het geval van overtredingen, effectief kan handhaven”.

Het college erkent in een reactie op de vragen van de CDA-fractie dat zij zich ervan bewust is dat er kampeerders zijn die de regels overtreden door langer dan toegestaan te kamperen op de daarvoor aangewezen locaties. "Boa’s controleren deze locaties en na het ontvangen van signalen gaan ze ook handhaven."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties