Grave

CDA bedankt kiezers

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - “Ik moet er nog van bijkomen”, zegt Jochem Jacobs (foto) uit Velp. Hij mag zich vanaf 1 januari raadslid noemen van de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Hij, en 12 anderen, gaan het CDA vertegenwoordigen in de nieuwe gemeenteraad. “Een overweldigend resultaat voor het CDA. Dit hadden we van tevoren niet verwacht”, vertelt het nieuwe raadslid.

Persoonlijk heeft Jochem 484 stemmen gekregen. “Ik ben ontzettend trots op het resultaat. Het CDA-team heeft er hard aan gewerkt en wordt nu ook beloond. Zelf ben ik alle vrijwilligers uit Escharen, Gassel, Grave en Velp daarom ook nog even langs gegaan om ze persoonlijk te bedanken voor hun steun. Zonder hen was het het CDA niet gelukt om zo groot te worden”, geeft Jacobs aan.

CDA grootste in Grave
Na telling van alle stemmen blijkt dat het CDA, naast de overwinning in het Land van Cuijk, ook in de oude gemeente Grave, met 1.030 stemmen de meeste stemmen heeft binnengehaald van alle deelnemende partijen. Waar de christendemocraten in 2018 nog 950 stemmen binnenhaalden, is de partij er, ondanks de lagere opkomst, toch op vooruit gegaan. “In Gassel zijn we gelukkig weer de grootste partij geworden en dat had niet gekund zonder de steun van verschillende mensen uit dat dorp. Maar uiteraard hebben we de overwinning ook te danken aan het CDA-team en de vele andere vrijwilligers die woonachtig zijn in Escharen, Grave en Velp. Ik ben ze voor al hun werk zeer dankbaar”, aldus Jacobs.

Campagne in Grave
Er is door het CDA veel uit de kast getrokken om mensen te laten stemmen. “Al een jaar geleden zijn we begonnen met het ophalen van lokale speerpunten. Deze zijn vervolgens verwerkt in een verkiezingsprogramma en dorpenflyer. Daarnaast is uitvoerig gedacht over de te voeren campagne op zowel Land van Cuijk-niveau als op het niveau van Escharen, Gassel, Grave en Velp”. Met dat laatste wordt gerefereerd aan de persoonlijke campagne, zoals het uitdelen van vogelhuisjes en pompoenensoep en het uitdelen van t-shirts bij de bootcamp op het EGS-sportpark.

Invulling rotondes N324
In de campagne werd door het CDA ook stilgestaan bij de invulling van de rotondes aan de N324. "We hebben eerst inwoners gevraagd met initiatieven te komen. Vervolgens konden ze daarover stemmen en maar liefst 122 mensen hebben hun stem uitgebracht via de website”. Op de rotonde aan de industriestraat heeft bijna 48% gestemd op een roestvrijstalen silhout van Grave dat de hoogtepunten van Grave uitstraalt met lichtgevende elementen en een welkomsttekst. Daarnaast stemde 15% op een monument ter nagedachtenis aan Luitenant Hanford voor op de rotonde aan de Generaal de Bonsweg. Dit laatste is ook een wens vanuit de veteranen uit Grave en zij zijn dan ook al druk bezig om hier gestalte aan te geven. En op de rotonde aan de Tolschestraat stemde 24% voor een kunstwerk van het vroegere frietkot Tien Kolen en 15,6% op een kunstwerk van een speeltoestel wat de vroegere nachtegaal symboliseert.
"Naar aanleiding van deze uitslagen kunnen, wat mij betreft, kunstenaars worden gevraagd zich te melden met schetsen, ideeën en tekeningen.
Uiteindelijk worden deze tekeningen dan weer voorgelegd aan de inwoners. Dit willen we samen met de dorps- en wijkraden gaan oppakken”, vertelt het nieuwe raadslid. "Overigens werd duidelijk dat inwoners ook graag zien dat het beheer van de rotondes door lokale hoveniers/ondernemers wordt gedaan in ruil voor reclame. Wat mij betreft wordt hier zeker gehoor aan gegeven”.

Afsluitend geeft Jacobs, mede namens het CDA, aan het zeer te waarderen dat het CDA het vertrouwen krijgt van de kiezers. "Samen met het team ga ik ga me actief inzetten voor het Land van Cuijk, maar specifiek ook voor Escharen, Gassel, Grave en Velp. Ik ben de kiezers, stemmentellers, vrijwilligers en iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan het goede verloop van de verkiezingen, dankbaar voor hun inzet. We gaan nu samen aan de slag om het Land van Cuijk een gemeente te laten zijn waar iedereen zich in thuisvoelt”.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties