Grave

Carnaval op de Loswal in Grave

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

POTHUUSBURG - Tijdens carnaval is de Loswal in Grave de plek waar je moet zijn. Daar verrijst de Pothuusburcht voor vijf dagen feest. Het begint vrijdag 21 februari met de Pleebeksjow. Het eindigt een paar dagen later, dinsdag 25 februari, met een stamppottenbuffet. Tussendoor is van alles te doen. Muziek, gezelligheid en feest staan daarbij centraal.

Het dak gaat er vrijdag 21 februari vanaf met de Pleebeksjow. Een driekoppige sjoowbizz-jury kijkt naar elementen als kleding, originaliteit, dans, authenticiteit en natuurlijk lipsync. De winnaar krijgt naast de wisseltrofee ook nog 500 euro aan muntjes. Liefhebbers kunnen zich opgeven bij Colori of De Maaspoort als solokandidaat of met een groepje. De eerste acts hebben zich al gemeld. De entree is gratis.

De Vrienden van Grave Live!
De Graafse avond op carnavalszaterdag is vernieuwd en daarmee gezelliger dan ooit tevoren. Met medewerking van De Mertbloazers, Geert Minten & Band en DJ Pësto belooft De Vrienden van Grave Live! een waanzinnige feestavond te worden. De Pothuusburg is open van 20.30 tot 1.30 uur. Kaarten zijn 10 euro.
Zondag 23 en maandag 24 februari staan in het teken van feest. De supervette confettiavond op zondag is met optredens van Dansado en De Feestneger, Schuurlocomotief en Feestnation. Een dag later is het 100% Knalluh! Die avond komt iedereen aan zijn trekken met een heerlijke mix van urban, nineties en reggaeton. Daarvoor komen Sjaak Live!, Jeroen Post van TMF met zijn Most Famous 90's Show en Lampegastuh naar Pothuusburg. Beide avonden is de tent open van 20.30 tot 1.30 uur en ook kost een kaartje in beide gevallen 5 euro.

De afsluiter is dinsdag 25 februari voor de jonge Pothuusburgertjes met De Snotneuzen-feestmiddag. Er is voor kinderen van alles te doen. Aansluitend start om 17.30 uur een stamppottenbuffet.

Kaartjes voor al deze doldwaze gein zijn onder meer te krijgen op www.restaurantcolori.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties