Grave

Leven in anonimiteit of met elkaar

Buurt(GENOT)en wensen elkaar het allerbeste

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Donderdag 9 januari kwamen ruim vijftig buurtgenoten bij elkaar uit de Oliestraat, Maasstraat, Korte Rogstraat en de Markt in Grave. Het was de eerste bijeenkomst van de onlangs opgerichte groep Buurt(GENOT)en, waarop de leden elkaar een goed nieuwjaar wensten. De bijzonder geslaagde en sfeervolle bijeenkomst vond plaats in De Gouden Leeuw op de Markt.

Buurt(GENOT)en is korte tijd geleden opgericht door Trudy Pieters, Ineke Nijenhuis en Karin Verhaak (foto) en heeft nu al bijna tachtig leden. "Dat zoveel mensen zich aanmeldden, bewijst dat er zeker behoefte is aan een dergelijke groep", vertellen de drie dames.
"In anonimiteit wonen kan, echter veel mensen vinden het prettig op z’n minst te weten wie zijn of haar buurtgenoten zijn. Het kan fijn zijn, als men daar behoefte aan heeft, lief en leed te delen. Ook is het makkelijker, als men elkaar kent, eens iemand uit te nodigen voor een avondje film of welke andere activiteit dan ook."
Deze initiatieven staan overigens los van de activiteiten van Buurt(GENOT)en.
In eerste instantie beperken de activiteiten zich tot een nieuwjaarsborrel en een zomerbarbecue. "Hoe een en ander zich zal ontwikkelen zal de tijd uitwijzen. Er wordt nog nagedacht over een zogenoemd lief-en-leedpotje.

App
De groep beschikt ook over een Buurt(GENOT)en-app, die gebruikt zal worden om bijvoorbeeld calamiteiten te melden of zaken die er wezenlijk toe doen. Het is niet de bedoeling er een soort marktplaats van te maken of een theekransje.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties